Tort de Paste a la Roberta

de epurasha2bb in Torturi, 2 Apr 2010 | 7999 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt.blat:
  • 9 oua
  • 300 g faina alba pt.prajituri
  • 200 g zahar alb
  • 1 esenta de vanilie fiola Dr Otker
  • pt.insiropat
  • -un compot de fructe (ideal ar fi compot de nuci de ghimbir dar se gaseste mai greu)
  • pt. crema 1:
  • 1 plic crema de lichior de oua Dolce Stilla,
  • 1/2 plic de crema de vanilie Dr.Otker,
  • 450 ml lapte rece,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 1 ceasca de miez de nuca macinat
  • pt crema 2 :
  • 1 plic crema de ciocolata cu trufe si rom Dr Otker,
  • 1 lingura de frisca Hulala,
  • 250 ml lapte rece;
  • Pt.decor
  • 1 cutie de frisca Hulala
  • 1 punguta ornament de ciocolata
  • 1 ceasca miez de nuca macinat
  • 2 iepurasi de ciocolata de culori diferite din comert
  • onduleuri de ciocolata facute din ciocolata neagra Primola Silk
  • miez de nuca intreg
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Paste a la Roberta:

Se bat ouale cu zaharul si esenta la viteza mare 10 minute, se adauga apoi faina usor si se incorporeaza cu grija.Apoi ungem o tava rotunda cu margini detasabile cu unt si turnam compozitia si introducem tava la foc mediu in cuptorul preincins.Nu umblam 15-20 de minute, in functie de uterea cuptorului.Apoi testam cu scobitoarea si daca e gata il lasam cu usa intredeschisa sa se raceasca.Apoi cand s-aracit bine il taiem in 3 si-l insiropam cu zeama de compot de gutui, pere sau ce fructe aveti.Se umple cu crema 1 intai apoi cu crema 2, apoi se inveleste in frisca, se intinde bine cu un cutit sau o spatula, apoi se orneaza pe margine cu un amestec de miez de nuca pisat cu ornament de ciocolata din comert din acela simplu ca niste mici furnicute.Deasupra se aseaza miezul de nuca intreg, iepurasii in mijloc si onduleurile facute in casa cu ciocolata topita la bain marie si uscate pe hartie de copt.

Pofta mare si sarbatori fericite!

p.s. Sectiunea marti, dupa Pasti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Paste a la Roberta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

epurasha2bb 1

05.04.2010, 20:40

Sigur Madi, am scris si la ingrediente, este Dolce Stilla si se gaseste la raionul unde gasesti si Dr Otker,unde sunt toate esentele si cremele.Este si foarte ieftina fata de alte cremeSe face usor cu lapte rece, exactac si cele de ;a Dr.Otker.

epurasha2bb 1

09.04.2010, 10:33

fetele sa stiti ca eu am vrut sa pun poza cu sectiunea dar apare un mesaj cu fata trista de la Supremu care zice ca nu mai poti modifica mesajul dupa 3 zile.Deci, sefu daca e voie pot sa scriu din nou toata reteta si sa adaug pozele toate si s-a o stergem pe asta.Desigur in cazul asta se sterg si comentariile banuiesc.Sau cum sa facem sa fie bine?trimit pe mail pozele de adaugat, vrei?

babi5 1

18.12.2014, 06:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cremos