Tort Spirala cu crema ganache de ciocolata(reteta nr.400)

de mimmi in Torturi, 17 Iul 2012 | 5926 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat : (tava de aragaz)

  • 4 oua,
  • 2 linguri apa,
  • 1 lingura ulei,
  • 6 linguri faina alba,
  • 1 plic praf de copt,
  • 5 linguri zahar,

Crema de ciocolata ganache

  • 400 g ciocolata neagra,amaruie,
  • 350 ml frisca lichida(va recomand frisca Megle),
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Spirala cu crema ganache de ciocolata(reteta nr.400):

Blat :

Separam ouale(care trebuie tinute la temperatura camerei inainte de folosire) si le punem in doua vase diferite,galbenusurile le frecam impreuna cu zaharul si uleiul, pana se albesc,moment in care adaugam praful de copt si mai amestecam pana se incorporeaza si el.

In albusuri adaugam,un praf de sare si cele doua linguri de apa,dupa care,ajutate de mixer,le 'batem' o spuma tare.

Le adaugam la galbenusuri,adaugam si faina alba cernuta si cu dosul unei linguri de lemn,amestecam usor de sus in jos(sa nu se lase albusul)pana se incorporeaza totul bine.

  Pregatim cuptorul sa fie cald,tapetam tava de aragaz cu hartie de copt,turnam compozitia si lasa sa se coaca cca 30min.

Cand s-a copt(facem testul cu scobitoarea,sa nu ramana nimic pe ea)rasturnam blatul cu grija pe un prosop umed si rulam,dupa care il lasam se se racesca.

Crema de ciocolata ganache:

Frisca se incalzeste la foc mic,avand grija sa nu fiarba !O luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele,amestecam pana se topeste toata ciocolata si dam crema la frigider pentru 1-2 ore,pana se intareste.Daca se intareste prea tare,putem adauga cca 50 ml frisca batuta.

Asamblarea tortului.

Desfacem cu grija blatul,dupa care il taiem in 3 parti egale(avand grija de modul in care s-a rulat blatul).Ungem din belsug cu crema(lasam deoparte cateva linguri pentru a imbraca tortul),pregatim forma de tort si rulam usor  prima foaie pe care o asezam in mijloc.Continuam cu a doua,pe care o asezam in continuarea primei foi si procedam la fel cu a treia foaie.Presam usor cu mana,invelim in folie alimentara si dam la rece pentru 1 ora.Dipa o ora,luam jos folia alimentara,imbracam tortul in crema ganache si ornam cu nuca.

Enjoy !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Spirala cu crema ganache de ciocolata(reteta nr.400)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort spirala cu caramel si crema de vanilie