Tort Spirala cu crema ganache de ciocolata(reteta nr.400)

de mimmi in Torturi, 17 Iul 2012 | 6181 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat : (tava de aragaz)

  • 4 oua,
  • 2 linguri apa,
  • 1 lingura ulei,
  • 6 linguri faina alba,
  • 1 plic praf de copt,
  • 5 linguri zahar,

Crema de ciocolata ganache

  • 400 g ciocolata neagra,amaruie,
  • 350 ml frisca lichida(va recomand frisca Megle),
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Spirala cu crema ganache de ciocolata(reteta nr.400):

Blat :

Separam ouale(care trebuie tinute la temperatura camerei inainte de folosire) si le punem in doua vase diferite,galbenusurile le frecam impreuna cu zaharul si uleiul, pana se albesc,moment in care adaugam praful de copt si mai amestecam pana se incorporeaza si el.

In albusuri adaugam,un praf de sare si cele doua linguri de apa,dupa care,ajutate de mixer,le 'batem' o spuma tare.

Le adaugam la galbenusuri,adaugam si faina alba cernuta si cu dosul unei linguri de lemn,amestecam usor de sus in jos(sa nu se lase albusul)pana se incorporeaza totul bine.

  Pregatim cuptorul sa fie cald,tapetam tava de aragaz cu hartie de copt,turnam compozitia si lasa sa se coaca cca 30min.

Cand s-a copt(facem testul cu scobitoarea,sa nu ramana nimic pe ea)rasturnam blatul cu grija pe un prosop umed si rulam,dupa care il lasam se se racesca.

Crema de ciocolata ganache:

Frisca se incalzeste la foc mic,avand grija sa nu fiarba !O luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele,amestecam pana se topeste toata ciocolata si dam crema la frigider pentru 1-2 ore,pana se intareste.Daca se intareste prea tare,putem adauga cca 50 ml frisca batuta.

Asamblarea tortului.

Desfacem cu grija blatul,dupa care il taiem in 3 parti egale(avand grija de modul in care s-a rulat blatul).Ungem din belsug cu crema(lasam deoparte cateva linguri pentru a imbraca tortul),pregatim forma de tort si rulam usor  prima foaie pe care o asezam in mijloc.Continuam cu a doua,pe care o asezam in continuarea primei foi si procedam la fel cu a treia foaie.Presam usor cu mana,invelim in folie alimentara si dam la rece pentru 1 ora.Dipa o ora,luam jos folia alimentara,imbracam tortul in crema ganache si ornam cu nuca.

Enjoy !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Spirala cu crema ganache de ciocolata(reteta nr.400)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone