Tort racoros cu afine si zmeura

de thathyanna in Torturi, 12 Mai 2010 | 6006 vizualizari

 

Sunt innebunita dupa fructe de padure, asa ca m-am gandit la un desert racoros si cu mai putin zahar numai bun pentru zilele calduroase ce urmeaza.

 

INGREDIENTE

  • 250g zmeura (congelata)
  • 250g afine (congelate)
  • 3 linguri zahar pudra
  • 4 oua
  • 4 linguri cu faina
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • un varf de cutit de sare fina
  • esenta de vanilie
  • un plic de budinca de vanilie/capsuni (eu am folosit de vanilie de data asta)
  • frisca la tub pentru decorat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoros cu afine si zmeura:

Fructele de padure:

Intr-o sita incapatoare puneti fructele de padure congelate si pudrati-le cu cele 3 linguri de zahar pudra. Amestecati-le usor cu mana sa se distribuie zaharul uniform.

Asezati sita deasupra unui castron mai mare. Cel mai bine e sa fie cativa centimetri de la fundul sitei pana la fundul castronului. Puneti deoparte, dar nu la frigider.

In maxim o ora fructele se vor fi decongelat si vor fi lasat un sirop la fundul castronului.Acesta poate fi folosit pentru insiroparea blatului sau cu apa minerala ca suc.

Blatul:

Incalziti cuptorul la 200 de grade.

Separati albusurile de galbenusuri. Bateti cu mixerul galbenusurile cu zaharul si albusurile cu esenta de vanilie. Turnati albusurile peste galbenusuri si amestecati cu grija sa nu se lichefieze din nou albusurile.

Se adauga faina (data prin sita sau printr-un dres de matase), praful de sare si praful de copt si se amesteca usor cu telul pana la omogenizare. Turnati blatul intr-o forma rotunda de tort si dati la cuptor pentru 15-20 minute.

Intre timp, pregatiti budinca dupa instructiunile de pe plic si lasati-o sa se raceasca.

Dupa ce s-a copt blatul, rasturnati-l pe un platou si taiati-l in 2 pe orizontala. Turnati jumatate din siropul lasat de fructe si puneti jumatate din cantitatea de budinca. Cu grija asezati cca 3 sferturi din fructele de padure peste budinca, apasand usor ca sa 'intre' si sa se fixeze in stratul de budinca.

Acoperiti cu a 2-a jumatate de blat. Intepati-o din loc in loc cu o furculita, ca sa absoarba mai repede siropul si turnati incet restul de sirop de la fructe. Ungeti apoi cu restul de budinca si restul de fructe deasupra. Eu am pus fructele ceva mai concentrat in mijloc, nu chiar pana la margine pe acest strat, sa nu cada.

Ornati cu frisca dupa propriul gust. Eu am creat o 'bariera' de frisca in jurul fructelor de padure de deasupra.

TIPS-URI

1

Este recomandat sa fie tinut in frigider o zi, ca sa se intrepatrunda bine aromele.

2

Foarte bun la o ceasca de cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoros cu afine si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si caramel