Nu am sectiune pentru ca l-am facut pentru o fetita ,pentru blat m-am inspirat de la miha
Vom face 2 blaturi deci vom dubla cantitatile.
Primul blat-mixam 6 albusuri cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam ca la bezea,galbenusurile le amestecam cu uleiul si esenta de rom, si adaugam peste spuma de albusuri, cu o paleta amestestecam cu miscari usoare,adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt,amestecam cu miscari usoare.
Tapetam o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si turnam compozitia,dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2.
Al 2 lea blat vom proceda ca la primul doar ca vom folosi alta tava(eu am folosit de guguluf)cand se raceste se taie in 4.
CREMA 1-intr-un ibric adaugam 100 ml frisca,ciocolata rupta bucatele si untul,punem pe foc pana se topeste amestecand continuu avand grija sa nu fiarba,lasam sa se raceasca foarte bine.
Cand s-a racit bine o mixam pana devine ca o crema .
Mixam si restul de frisca dupa care adaugam crema de ciocolata si amestecam pana se omogenizeaza,
Crema 2-crema de branza o mixam dupa care adaugam frisca si siropul de afine(cca 50 ml am folosit)mixam bine .
Pasta de zahar-Punem apa intr-o cratita si punem pe foc,intr-un vas punem gelatina cu apa la hidratat,cand fierbe apa adaugam vasul cu gelatina amestecam pana se dizolva,adaugam margarina si mierea,amestecam pana se topeste margarina si vom obtine un sirop.
Intr-un vas adaugam cca 400 g zahar facem gaura in mijloc si adaugam siropul obtinut.
Amestecam bine si adaugam zahar pudra treptat pana nu se mai lipeste si devine elastic ca un aluat.
Daca dorim sa ii dam culoare adaugam colorant cand adaugam siropul de miere.
Eu am folosit sirop de afine si de menta pentru culoare.
Asamblare-Pe o tava adaugam prima foaie de blat, insiropam adaugam crema de ciocolata(din care am oprit 3 linguri)adaugam a 2 foaie,insiropam si intr-o parte am adaugat crema de ciocolata oprita,adaugam prima foaie de la blatul 2-insiropam -crema de afine-blat-insiropat-crema-blat-insiropat-crema-blat insiropam si punem apoi crema care vom unge tot tortul cu un strat subtire pentru a se lipi pasta de zahar.
Cu ajutorul unui cutit vom face o gaura in mijloc pentru a adauga papusa, pe care o vom inveli in folie alimentara.
Decoram cu pasta de zahar dupa imaginatie si multa rabdare:))