Inima cu 3 straturi de ciocolata

de divainbucatarie in Torturi, 1 Mar 2011 | 4673 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 125 g ciocolata
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 90 g nuci macinate
  • 60 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml frisca batuta
  • 200 g ciocolata
  • 2 linguri amarula
  • 100 g capsuni si zmeura
  • 100 g iaurt capsuni
  • 10 g gelatina
  • 2 plicuri cafea solubila
  • 2 linguri cacao pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inima cu 3 straturi de ciocolata:

Frecam galbenusurile cu zahar pana se topeste zaharul. Turnam ciocolata topita in baine-marie si amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia.Adaugam albusurile batute spuma si apoi integram nucile macinate, faina si praful de copt.Turnam aluatul in tava tapetata si coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 25-30 de minute.Cat timp se coace blatul incepem pregatirea cremei. Frecam untul cu zahar, apoi cu cele doua galbenusuri. Adaugam 100 g ciocolata topita – cand se raceste, continuam sa amestecam pana se omogenizeaza. Punem frisca batuta peste acestea si amestecam usor.

Impartim compozitia in 3 boluri. In primul bol lasam crema de ciocolata cu frisca. In al doilea adaugam inca 100 g ciocolata topita, nessul, cacao, amarula si amestecam pana se omogenizeaza crema.In ultimul bol adaugam capsunile, zmeura si iaurtul de capsuni. Fructele le vom zdrobi cu furculita inainte ( le facem ca un piure) pentru a fi mai usor de integrat.Gelatina topita si fiarta 1 minut in 100 ml apa, o lasam sa raceasca putin si o impartim astfel: cate 1/4 in bolul cu ciocolata si frisca si in cel cu ciocolata ness si restul in bolul cu ciocolata si capsuni.Pe blat punem cremele in ordinea in care o dorim. Eu am preferat crema cu ciocolata si capsuni ultima. Decoram cu fulgi de migdale sau inimoare de ciocolata.Poate ca pare complicat, dar in realitate este foarte simplu de facut acest tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inima cu 3 straturi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
La Tour Eiffel Cake