Tort Papusa

de Andrews in Torturi, 22 Ian 2015 | 8347 vizualizari

 

Ori de cate ori pregatesc acest tort imi face mare placere pentru ca stiu ca orice fetita isi doreste sa fie printesa .

 

INGREDIENTE

  • Pentru Blat folosim urmatoarele ingrediente:
  • 10 oua;
  • 14 linguri de zahar
  • 14 linguri de faina;
  • 30 ml de ulei sau unt;
  • 50 gr. cacao sau ciocolata ( folositi cacao sau ciocolata daca vreti sa faceti blatul de cacao daca vreti blatul de vanilie adaugati esenta de vanilie si veti avea blatul de vanilie)
  • 1/2 esenta de rom
  • Pentru a avea o crema delicioasa si sanatoasa vom avea nevoie de :
  • 1 L de lapte proaspat de vaca
  • 6 galbenusuri
  • 250 gr. zahar
  • 75 gr. cacao
  • 4 lingurite de amidon sau faina
  • 100 gr. de unt
  • Pentru a prepara siroul am pus intr-o cratita
  • 500 ml apa,
  • 200 gr. zagar ,
  • 3 plicuri de capucino clasic,
  • 1 esenta de rom.
  • Decor
  • 1 L de frisca
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Papusa:

Dragii mei, blatul eu il prepar asa:

Pun ouale intr-un bol, le mixez foarte bine pana isi maresc volumul, adaug zaharul si mixez in continuare pana nu se mai simte zaharul la mixat, apoi adaug uleiul si esenta si mixez inca 3 minute. Lasam mixerul deoparte si adaugam faina si cele 50 g de cacao si le amestecam cu o spatula de silicon usor si de jos in sus fara a face miscari bruste pentru a nu-si  pierde din volum si l-am turnat in tava dreptunghiulara, apoi l-am bagat la cuptor si a tot stat acolo pana am facut testul cu scobitoarea.

Cat a fost blatul la cuptor am facut crema in felul urmator :

Am luat o cratita si am  turnat laptele am adaugat galbenusurile, zaharul, cacaoa si amidonul, esenta de rom, apoi le-am mixat foarte bine pentru a nu avea cocoloase si dupa mixare urmatorul pas a fost sa pun cratita pe aragaz si am invartit in cratita cu un tel in forma de para pana s-a ingrosat crema si am dat-o la o parte de pe aragaz si am adaugat untul si iar am amestecat.

Siropul este simplu:

Apa o pui intr-o cratita adaugi zaharul si il lasi sa fiarba. Dupa ce a dat in cateva clocote opriti aragazul si adaugati capucino, cand s-a mai racit siropul adaugati esenta de rom.

Montarea Tortului

Pentru montare luati un castron mai adanc si o papusa si procedati in felul urmator:

Luati castronul si  imbracati peretii castronului in  folie de prospetime si incepeti sa taiati din blat pentru a asambla exact ca tortul normal. Dupa ce ati terminat de montat il bagati la frigider timp de 2 ore apoi il scoateti de la frigider si il intoarceti sa scoateti blatul din castron si in varful castronului bagati papusa si apoi bateti frisca si incepeti sa ornati dupa propria imaginatie.

In poze veti vedea cum l-am decorat eu 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Papusa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort papusa