Cum de ziua mea si nici a lui Willi nu am fost acasa sambata am sarbatorit dupa aproape o luna zilele noastre de nastere si cum o prietena buna de ceva vreme ma tot inebunea ca vrea kinder pingui am hotarat sa o refac ,cu reteta de blat al lui Miha.
Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc si devin o crema. Amestecam faina cu cacao,grisul si praful de copt si le adaugam la amestecul de galbenusuri. Adaugam laptele,mierea si uleiul si le amestecam bine. Batem spuma albusurile si le incorporam la compozitia obtinuta .
Turnam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.
Crema:
Topim pe baie de abur ciocolata alba cu 200 ml de frisca dupa care punem compozitia obtinuta cateva ore la congelator. Batem spuma frisca ramasa si apoi adaugam crema de ciocolata si continuam sa batem pana cand devine o spuma tare.
Taiem blatul in 2. Punem borcanul de nutella in apa fierbinte ca sa se poata intinde mai usor. Luam deoparte 2 linguri de crema si le amestecam cu o lingura de nutella si le lasam deoparte pt.a le folosi la decorul tortului.
Intindem 1/2 din crema pe primul blat ,intindem un strat de nutella si dam la frigider cateva minute pana cand se intareste ciocolata. Intindem restul de crema si acoperim cu al doilea blat. Topim pe baie de abur ciocolata menaj cu untul si il turnam deasupra ca sa acopere tot tortul . Decoram cu crema amestecata cu nutella.
Pt.decorile de ciocolata alba : punem ciocolata intr-o punga de plastic ,punem panga intr-o craticioara cu apa fierbinte. Pe o hartie de copt desenam decorurile care dorim si cand ciocolata s-a topit taiem un colt mic a pungii si pe partea opusa a desenelor facem decorurile care am desenat.