Tort Kinder Pingui (reteta revazuta si imbunatatita)

de angyb in Torturi, 26 Sep 2013 | 11063 vizualizari

 

Cum de ziua mea si nici a lui Willi nu am fost acasa sambata am sarbatorit dupa aproape o luna zilele noastre de nastere si cum o prietena buna de ceva vreme ma tot inebunea ca vrea kinder pingui am hotarat sa o refac ,cu reteta de blat al lui Miha.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 30ml lapte
  • 100ml ulei
  • 50 g gris macinat fin
  • 40g cacao
  • 70 g faina
  • 2 linguri de miere
  • 1 plic de praf de copt
  • Crema:
  • 500ml frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • nutella
  • Glazura:
  • 200g ciocolata menaj
  • 100g unt
  • Decor:
  • 100 g ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kinder Pingui (reteta revazuta si imbunatatita):

Blatul:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc si devin o crema. Amestecam faina cu cacao,grisul si praful de copt si le adaugam la amestecul de galbenusuri. Adaugam laptele,mierea si uleiul si le amestecam bine. Batem spuma albusurile si le incorporam la compozitia obtinuta .

Turnam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema:

Topim pe baie de abur ciocolata alba cu 200 ml de frisca dupa care punem compozitia obtinuta cateva ore la congelator. Batem spuma frisca ramasa si apoi adaugam crema de ciocolata si continuam sa batem pana cand devine o spuma tare.

Taiem blatul in 2. Punem borcanul de nutella in apa fierbinte ca sa se poata intinde mai usor. Luam deoparte 2 linguri de crema si le amestecam cu o lingura de nutella si le lasam deoparte pt.a le folosi la decorul tortului.

Intindem 1/2 din crema pe primul blat ,intindem un strat de nutella si dam la frigider cateva minute pana cand se intareste ciocolata. Intindem restul de crema si acoperim cu al doilea blat. Topim pe baie de abur ciocolata menaj cu untul si il turnam deasupra ca sa acopere tot tortul . Decoram cu crema amestecata cu nutella. 

Pt.decorile de ciocolata alba : punem ciocolata intr-o punga de plastic ,punem panga intr-o craticioara cu apa fierbinte. Pe o hartie de copt desenam decorurile care dorim si cand ciocolata s-a topit taiem un colt mic a pungii si pe partea opusa a desenelor facem decorurile care am desenat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kinder Pingui (reteta revazuta si imbunatatita)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Kinder Pingui