Inspirata de la batonul extraordinar de bun Kinder Maxi King, am realizat aceasta prajitura relativ simpla si delicioasa. Este foarte asemanatoare cu Kinder Pingui, insa are si multe elemente noi ce ii dau un gust minunat. Sper sa o incercati si sa va placa.
Blat:
Crema:
Glazura
Nuca caramelizata:
Blat:
Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat si alternativ zaharul si apa. Adaugam apoi galbenusurile frecate cu ulei si amestecam bine. Punem jumatate din cantitatea de faina, apoi praful de copt stins cu otet si apoi restul de faina. La final punem cacao si amestecam. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 min (cu rotirea tavii in cuptor, ca sa sa coaca uniform si testul scobitorii la final).
Crema: Batem frisca bine cu cele doua pliculete de intaritor si cu lingura de miere. La final adaugam laptele si amestecam cu o lingura.
Dupa ce blatul s-a racit turnam 1/2 din compozitie si nivelam. Lasam la rece pana facem glazura.
Glazura: Topim ciocolata la baie de aburi, iar cand e topita complet adaugam untul si laptele. Amestecam bine si luam de la aburi. Adaugam o lingura de apa rece si lasam pana se tempereaza si se ingroasa putin, amestecand ca sa nu se formeze crusta.
Cand e suficient de rece o turnam uniform peste crema. Lasam la rece pana se intareste putin pe prajitura, apoi punem si restul de crema.
Sosul de caramel il facem conform retetei, dar cu jumatate din cantitati. Eu l-am facut cu cantitati intregi, iar caramelul care mi-a ramas l-am pus intr-un borcanel pentru alte deserturi.
Lasam la rece sosul pana se mai ingroasa putin, apoi punem peste crema.
Nuca caramelizata: Prajim nuca in cuptor si o maruntim putin. Caramelizam zaharul intr-o cratita si adaugam nuca, apoi oprim focul. Amestecam cu o lingura ca sa se acopere bine, apoi scoatem nuca pe o hartie de copt. Dupa ce s-a racit o punem in robotul de bucatarie si o maruntim dupa preferinte (daca nu aveti robot puneti nuca intr-o punga si folositi un sucitor sau un ciocan de bucatarie). O presaram apoi peste sosul de caramel si apasam la final cu mana ca sa se lipeasca bine.
Lasam prajitura la frigider cateva ore inainte de a o taia.
Pofta buna!
1
Sos de caramel dupa reteta de aici http://www.bucataras.ro/retete/sos-de-caramel-71513.html