Tort inima

de cec in Torturi, 15 Mar 2013 | 12183 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml nectar visine
  • 1 praf copt
  • faina (cat sa iasa un aluat de chec 'ca o smantana')
  • sirop
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa
  • 1 esenta rom
  • crema iaurt cu visine
  • 1 pahar iaurt visine (150g)
  • 200 ml frisca
  • visine
  • crema trufe de ciocolata:
  • 1 cutie mix Trufe de ciocolata Dr Oetker
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima:

Pentru blat

Mixam ouale cu zaharul, adaugam uleiul mixand in continuare, adaugam si nectarul mixand in continuare, apoi faina cu praful de copt. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc potrivit (eu nu am folosit tava inima, ci am decupat blatul in forma dorita si cu ce a ramas am imbracat peretii)

Pentru sirop

Punem la fiert apa cu zaharul, iar cand se raceste adaugam esenta

Pentru crema de iaurt

Mixam frisca si adaugam iaurtul in ea mixand pt incorporare

Pentru crema truffle

Punem smantana pentru frisca intr-un vas, apoi la foc mic pana aceasta da in clocot. Dam deoparte de pe foc si adaugam mixul pentru trufe, amestecand energic. Se lasa la racit, apoi aromam cu esenta de rom.

Asamblare

Taiem blatul in trei forme de inima (si fiindca mi-a ramas blat eu am imbracat si peretii in blat), punem primul blat, insiropam, visine, crema iaurt, blat, insiropam, crema truffle, blat, insiropam (eu am imbracat tortul in crema, fiindca mi-a ramas un pic din fiecare am amestecat cremele si am imbracat tortul in ea) se da la rece apoi se scoate si se imbraca in pasta de zahar (fondant sau cum e preferinta) si se orneaza

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (9)

cec 1

16.03.2013, 12:57

va multumesc pt aprecieri

diana_k 1

16.03.2013, 19:44

foarte reusit tortul,e deosebit!

alba_zori 1

18.03.2013, 10:12

foarte frumos tort si bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pavlova