Un tort bun ,dragalas pe gustul copiilor !
Blatul: Se pune apa la fiert, se adauga zaharul si se lasa pe foc pana devine un sirop. Intre timp se mixeaza albusurile pana devin tari, apoi se toarna siropul fierbinte. Cand sunt lucioase se pun pe rand galbenusurile, apoi untul topit si racit, coaja de lamaie si praful de sare. Se pune mixerul deoparte si cu o lingura amestecam incet de jos in sus punand faina cernuta. Compozitia se toarna in doua tavi rotunde de aceeiasi marime pe foaie de copt si se da la cuptor ventilat 20'-25' la 180°.
Cand s-a copt si racit, un blat se taie in doua pe orizontal, iar al doilea pe vertical in forma de semicerc de ambele parti ale blatului, astfel incat sa rezulte doua emisfere egale (urechile) iar partea din mijloc papionul.
Crema: Se face din nou un sirop din apa si zahar in care se adauga cacaoa (daca doriti crema alba se topeste in sirop 100 gr. ciocolata alba) , se raceste si se incorporeaza in untul batut spuma. Crema se pune in mijlocul blatului iar deasupra se acopera cu frisca
Decorarea ramane la aprecierea voastra. La tortul fluture se taie blatul in doua pa orizintal si pe vertical.Sper sa va placa.