Tort Cadou

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 21 Mai 2010 | 8564 vizualizari

 

l-am facut special pt soacra mea, azi este ziua ei si ziua mamei mele, dar din pacate nu este langa mine ca i-as fi facut ceva si mai frumos, doar e mama mea. La multi ani mamei, nepoatei si soacrei mele si tuturor care poarta acest nume!
Este primul meu tort facut cu fondant asa ca nu ma criticati prea tare, ca are cine sa ma critice daca nu-i place :D
Crema este facuta cu ce mi-a trecut ptin cap si prin frigider :D

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri ulei
  • esenta de rom
  • un praf de copt
  • pt crema:
  • un plic budinca de capsuni
  • capsuni ( eu am avut vreo 15-20 )
  • 200 g branza proaspata de vaca
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri de faina
  • 800 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri de zahar pt budinca
  • pt ornat:
  • fondant
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cadou:

Pregatim blatul astfel:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, uleiul, faina, praful de copt si cacaoa, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o forma de tort tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a copt il dam la rece.

Intre timp facem crema astfel:

Mixam frisca, apoi punem branza si zaharul pudra si zaharul vanilat si mixam bine pana se omogenizeaza compozitia.

Intre timp punem pe foc cam 700 ml lapte, pregatim budinca cu laptele ramas si cele 3 linguri de zahar si o punem peste lapte, dupa ce s-a inchegat putin budinca punem cele 2 linguri de faina pe care le-am amestecat cu putin lapte pt a nu se face cocoloase si amestecam bine, dupa ce s-a ingrosat o dam la o parte si o punem la racit.

Dupa ce s-a racit o punem peste crema de branza, mixam pana se omogenizeaza bine si o dam la rece.

Taiem blatul in 2, insiropam cu ce aveti, punem un strat de crema, capsunile taiate cubulete, inca un strat de crema, celalat blat pe care il insiropam bine, crema si deasupra fondant.

Ornam dupa preferinte.

TIPS-URI

1

fondantul se face ca aici fondant marshmallow

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cadou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (71)

Rocsi 1

25.05.2010, 15:48

lasa nu mai vrea tu atatea ela...ti-am zis nu mai cersi pe la fete k am vorbit cu ele k esti la dieta

Dana Cristea - pusikmea 1

25.05.2010, 16:17

nu va certati ca si asa pana vin eu cu sectinea, va trece pofta si uitati

Dana Cristea - pusikmea 1

19.06.2010, 08:44

in sfarsit am pus si eu sectiunea la tortul asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mini Pavlova