Daca tot m-am apucat de copt la eclere ,am zis ia sa incerc si un tort ecler sa vedem cum e ?va astept la o feliuta
Se pune apa ,uleiul si sarea la fiert iar cand fierb se iau de pe foc si se pune faina. Se omogenizeaza bine , dupa care se pun ouale cate unul si se amesteca rapid, sa se incorporeze bine ouale.
Cu o lingura se ia din compozitie si se pune intr-o tava mica ,unsa bine cu ulei. Se da tava la cuptor aproximativ 20 minute la 250 grade ,grija mare se umfla tare. Se coc 3 blaturi de aceasi marime.
Crema:
Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul faina si laptele cate putin si la final vanilia. Se pun toate pe foc pana se ingroasa amestecand incontinuu. Dupa ce s-a ingrosat foarte bine se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit foarte bine se amesteca cu untul facut spuma si se mixeaza bine.
Glazura:
Se rupe ciocolata bucatele mici se pune intr-o craticioara cu untul si frisca pana se topesc bine .
Asamblare tort:
Se pune un blat se pune crema din nou un blat ,crema si iar blat. Se imbraca cu crema ,iar la final se pune glazura: se lasa sa curga pe laterale, se orneaza cu bombonele de ciocolata
Se pune la rece 2-3 ore dupa care se taie. Cum eu abia acum noaptea l-am terminat nu am avut cum sa tai din el,dar promit sa pun poza maine cand il tai
PS.albusurile le folositi la alta reteta sau un chec,bezele