Tort ecler

de nadina73 in Torturi, 11 Sep 2010 | 11233 vizualizari

 

Daca tot m-am apucat de copt la eclere ,am zis ia sa incerc si un tort ecler sa vedem cum e ?va astept la o feliuta

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 125 g faina
  • 250 ml apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • creama:
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri pline de faina
  • 250 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 1 pachet de unt
  • 4 vanilii
  • Glazura:
  • 1 ciocolata neagra
  • 100 ml frisca
  • 50 g unt
  • Decor :
  • bombonele si inimioare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ecler:

Se pune apa ,uleiul si sarea la fiert iar cand fierb se iau de pe foc si se pune faina. Se omogenizeaza bine , dupa care se pun ouale cate unul si se amesteca rapid, sa se incorporeze bine ouale.

Cu o lingura se ia din compozitie  si se pune intr-o tava mica ,unsa bine cu ulei. Se da tava la cuptor aproximativ 20 minute la 250 grade ,grija mare se umfla tare. Se coc 3 blaturi de aceasi marime.

Crema:

Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul faina si laptele cate putin si la final vanilia. Se pun toate pe foc pana se ingroasa amestecand incontinuu. Dupa ce s-a ingrosat foarte bine se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit foarte bine se amesteca cu untul facut  spuma si se mixeaza bine.

Glazura:

Se rupe ciocolata bucatele mici se pune intr-o craticioara cu untul si frisca pana se topesc bine .

Asamblare tort:

Se pune un blat  se pune crema din nou un blat ,crema si iar blat. Se imbraca cu crema ,iar la final se pune glazura: se lasa sa curga pe laterale,  se orneaza cu bombonele de ciocolata

Se pune la rece 2-3 ore dupa care se taie. Cum eu abia acum noaptea l-am terminat nu am avut cum sa tai din el,dar promit sa pun poza maine cand il tai

PS.albusurile le folositi la alta reteta sau un chec,bezele

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ecler" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

danis 1

13.09.2010, 13:23

foarte frumos si bun

danaamih 1

17.09.2010, 12:16

multumesc pentru idee... il fac si eu imediat ... mai ales ca maine avem sarbatoare in familie

Va doresc o zi buna , iar mie, spor la treaba !

jolygina 1

31.08.2012, 23:48

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort a la Mihaela