Acest tort se face cu bezea necoapta, de aceea nu e recomandat copiilor mici si femeilor gravide.
Se incepe cu blatul:
Incalzeste cuptorul la 180C si pregateste o tava de tort rotunda cu pereti detasabili (si o cratita e buna). Pune hartie de copt si unge-o cu unt.
Bate albusurile spuma tare. Amesteca galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc. Adauga faina, cacao, praf de copt (cernute in prealabil) si la sfarsit usor albusurile. Toarna in forma si coace pana blatul e facut. Va rezulta un blat nu foarte inalt.
Crema:
Inmoaie gelatina in putina apa. La baia de aburi amesteca untul, zaharul, galbenusurile pana ce crema se intareste. Adauga cacaoa si omogenizeaza bine. Ia de pe foc si adauga gelatina si aromele. Omogenizeaza si lasa la racit. Cand s-a racit bine pune peste blat. Da la rece ca sa se intareasca bine.
Bezeaua
Bate albusurile tare, apoi adauga cate o lingura de zahar, batand bine dupa fiecare adaugare. In final trebuie sa rezulte o textura cremoasa si lucioasa (vezi in poza, unde am bezeaua de la 6 albusuri). Intinde cu grija bezeaua peste crema, in strat gros. Da la rece 15 minute.
Glazura
Topeste ciocolata la baia de aburi, adauga smantana. Amesteca bine. Toarna peste bezea dupa ce s-a racit putin.
1
imi pare rau, dar nu am poza cu sectiune din tort
2
incepe sa faci bezeaua abia dupa ce ai pus crema pe tort. Daca o faci inainte si o lasi in asteptare in frigider, nu mai are aceeasi consistenta, se lasa.
3
pastreaza tortul num ai la rece. Daca il lasi in loc calduros, bezeaua se topeste si curge
4
acest tort se poate face si ca o prajitura, in tava (in acest caz faci portie dubla). De fapt eu asa am reteta si se numeste "Negri cu camasi albe"