Tort Duo

de Constelatialeu in Torturi, 10 Oct 2014 | 4633 vizualizari

 

Duo sau doua talere,sau echilibru intre diplomat si tort cu blat de nuca sau mai bine nu mai zic nimic ca tot nu-mi place cum a iesit.....dar e munca mea,asa ca-l postez.......11 octombrie ziua tatalui meu,pot sa zic ca e un tort ''fudul'' seamana cu sarbatoritul....am mai bifat o balanta,mai am una...

 

INGREDIENTE

  • Blat cu nuca
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • Sirop
  • 3 linguri zahar caramelizat
  • apa
  • esenta de rom
  • Crema
  • 1 cutie mascarpone
  • 200 g Crema Duo cu cacao si alune
  • 100 ml frisca
  • Diplomat
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 30 g gelatina
  • 300 ml frisca Creme Patisere
  • zmeura
  • piersici rosii
  • Ornat
  • banda de ciocolata
  • frisca
  • crema de la tortul de nuca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Duo:

Blat de nuca :

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate pana devin o bezea tare.Se adauga galbenusurile,apoi faina si nuca macinata.Se omogenizeaza si se toarna compozitia intr-o forma de tort ( 18 cm) unsa si tapetata cu faina.Se baga forma la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.

Sirop :

Caramelizam zaharul,apoi turnam cca 30 ml apa,lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.la final se adauga esenta de rom.Se lasa la racit.

Diplomat :

Ouale impreuna cu zaharul,mixate bine si pe baie de abur pana se ingroasa.Separat batem frisca.gelatina o hidratam cu apa rece si o adaugam peste galbenusurile calde.Apoi amestecam galbenusurile cu frisca si obtinem crema diplomat.

Crema tort : Branza mascarpone se mixeaza cu crema duo si frisca batuta bine.

Asamblare :

Blatul de tort il taiem in patru.Pregatim un castron mai maricel si il imbracam cu folie alimentara.In centrul castronului  puem primul blat de tort,il siropam,adaugam un strat de crema si nivelam,apoi adaugam blatul 2,siropat,crema,blatul 3,siropat,crema si la final ultimul blat siropat.In jurul tortului punem zmeura si bucatele de piersici rosii.Apoi turnam crema diplomat.Lasam sa se intareasca cateva ore.Dupa ce s-a intarit ,rasturnam tortul pe un platou si il ornam ,fiecare dupa propria imaginatie.

Cam asta-i tot.....

TIPS-URI

1

blatul de nuca e bine sa fie facut cu o zi inainte,se taie mai bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Duo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Himalaya