Duo sau doua talere,sau echilibru intre diplomat si tort cu blat de nuca sau mai bine nu mai zic nimic ca tot nu-mi place cum a iesit.....dar e munca mea,asa ca-l postez.......11 octombrie ziua tatalui meu,pot sa zic ca e un tort ''fudul'' seamana cu sarbatoritul....am mai bifat o balanta,mai am una...
Blat de nuca :
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate pana devin o bezea tare.Se adauga galbenusurile,apoi faina si nuca macinata.Se omogenizeaza si se toarna compozitia intr-o forma de tort ( 18 cm) unsa si tapetata cu faina.Se baga forma la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.
Sirop :
Caramelizam zaharul,apoi turnam cca 30 ml apa,lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.la final se adauga esenta de rom.Se lasa la racit.
Diplomat :
Ouale impreuna cu zaharul,mixate bine si pe baie de abur pana se ingroasa.Separat batem frisca.gelatina o hidratam cu apa rece si o adaugam peste galbenusurile calde.Apoi amestecam galbenusurile cu frisca si obtinem crema diplomat.
Crema tort : Branza mascarpone se mixeaza cu crema duo si frisca batuta bine.
Asamblare :
Blatul de tort il taiem in patru.Pregatim un castron mai maricel si il imbracam cu folie alimentara.In centrul castronului puem primul blat de tort,il siropam,adaugam un strat de crema si nivelam,apoi adaugam blatul 2,siropat,crema,blatul 3,siropat,crema si la final ultimul blat siropat.In jurul tortului punem zmeura si bucatele de piersici rosii.Apoi turnam crema diplomat.Lasam sa se intareasca cateva ore.Dupa ce s-a intarit ,rasturnam tortul pe un platou si il ornam ,fiecare dupa propria imaginatie.
Cam asta-i tot.....
1
blatul de nuca e bine sa fie facut cu o zi inainte,se taie mai bine