Tort cu crema de frisca si visine

de mihaelaM in Torturi, 22 Oct 2011 | 6498 vizualizari

 

Azi as fi mancat ceva dulce....si nu prea stiam ce...intr-un final m-am decis si haideti sa vedeti ce bunatate a iesit

 

INGREDIENTE

BLAT
  • 5oua
  • 200gr zahar
  • 220gr faina
  • 125ml ulei
  • 125ml apa
  • 1 plic praf de copt
  • 1plic zahar vanilat
CREMA
  • 1cutie hulala(200ml)
  • 250gr visine
  • 2linguri zahar pudra
SIROP
  • 1cana de apa
  • 5linguri de zahar
  • 1 fiola esenta de rom
ORNAT
  • 1plic spuma pt deserturi
  • ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de frisca si visine:

Amestecam ouale cu zaharul si cu zaharul vanilat pana se formeaza o crema,apoi adaugam uleiul si apa.

Faina o amestecam cu praful de copt apoi o adaugam in ploaie peste compozitia din vas.

Ungem o cratita cu ulei si o tapetam cu ulei dupa care vom da la cuptorul incins cam 45 min.

Luam visinele(eu le-am avut la congelator asa ca a trebuit sa le las sa se dezghete si sa se scurga) si le punem in blender pana ce se fac pasta.

Mixam si frisca dupa care vom adauga zaharul si visinele.Dam la rece pana ornam tortul.

Preparam si siropul. Intr-un ibric punem cana de apa impreuna cu zaharul iar sucul lasat de la visine eu nu l-am aruncat l-am adaugat si pe el. Am lasat sa fiarba la foc mic timp de 15-20min.Dupa 10 minute cand se mai raceste putin putem adauga si fiola de esenta.

O data tortul scos din cuptor si racit il taiem il insiropam si il umplem cu crema de visine.

Preparam si spuma conform instructiunilor de pe plic apoi putem orna tortul.Deasupra radem ciocolata.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de frisca si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (22)

LUK 1

24.10.2011, 08:29

excelent

mihaelaM 1

25.10.2011, 19:52

s-a facut doamna Medi

mihaelaM 1

25.10.2011, 19:53

multumesc Luk

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort(tarta)