Tort diplomat cu dulceata de porumbe

de violeta30 in Torturi, 24 Feb 2015 | 4165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 cana de lapte cald pentru gelatina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 borcan de 400 g dulceata de porumbe sau visine
  • un praf de sare
  • 2 pachete de piscoturi
  • 1 plic tort gelee si 200 ml apa pentru glazura + 2 linguri de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu dulceata de porumbe:

Se sparg ouale ca pentru omleta, se pun intr-un vas de metal, se adauga praful de sare, se bat bine si se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca pana se topeste zaharul. Adaugam laptele si punem pe baie de aburi pana se lichefiaza amestecul de oua si se ingroasa bine.

Intre timp punem plicurile de gelatina in laptele caldut (sa nu fie fierbinte) si amestecam cu o furculita pentru a se topi granulele de gelatina. Punem acest amestec peste crema de oua, dar dupa ce se raceste bine. 

Frisca lichida se pune peste crema de oua cu gelatina si se bate bine, dar sa nu fie foarte tare, trebuie sa arate ca o smantana groasa. Apoi inglobam si dulceata cu o lingura.

Punem folie alimentara intr-o forma rotunda (daca preferati puteti imbraca si forme de cozonac sau chiar patrate, dupa preferinta) si apoi insiram piscoturile asa cum sunt (nu se insiropeaza). Punem si pe fundul formei si turnam amestecul de frisca, dulceata si oua.

Deasupra punem jeleu - tort gelee (se amesteca plicul cu 2 linguri de zahar, apoi punem 200 ml apa si punem la foc exact 1 minut. Trebuie sa ne miscam repede pentru ca se intareste foarte repede). Se pune asa caldut cum e. 

Lasam cel putin 24 ore la frigider pentru a se intari bine, iar piscoturile se vor inmuia, vor absorbi excesul de umiditate din crema.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

se poate inlocui dulceata cu diverse fructe taiate fin

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu dulceata de porumbe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

violeta30 1

24.02.2015, 22:33

Teo am specificat la inceput ca nu se insiropeaza, iar la sfarsitul retetei ca se vor inmuia de la sine din excesul de umiditate, iar crema se va intari ! M-am facut inteleasa acum ?

stefydeea 1

25.02.2015, 12:22

yummy,ador prajiturile cu fructe

monik80 1

19.03.2015, 08:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

ieri la 20:34

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat