Tort diplomat cu dulceata de porumbe

de violeta30 in Torturi, 24 Feb 2015 | 4188 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 cana de lapte cald pentru gelatina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 borcan de 400 g dulceata de porumbe sau visine
  • un praf de sare
  • 2 pachete de piscoturi
  • 1 plic tort gelee si 200 ml apa pentru glazura + 2 linguri de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu dulceata de porumbe:

Se sparg ouale ca pentru omleta, se pun intr-un vas de metal, se adauga praful de sare, se bat bine si se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca pana se topeste zaharul. Adaugam laptele si punem pe baie de aburi pana se lichefiaza amestecul de oua si se ingroasa bine.

Intre timp punem plicurile de gelatina in laptele caldut (sa nu fie fierbinte) si amestecam cu o furculita pentru a se topi granulele de gelatina. Punem acest amestec peste crema de oua, dar dupa ce se raceste bine. 

Frisca lichida se pune peste crema de oua cu gelatina si se bate bine, dar sa nu fie foarte tare, trebuie sa arate ca o smantana groasa. Apoi inglobam si dulceata cu o lingura.

Punem folie alimentara intr-o forma rotunda (daca preferati puteti imbraca si forme de cozonac sau chiar patrate, dupa preferinta) si apoi insiram piscoturile asa cum sunt (nu se insiropeaza). Punem si pe fundul formei si turnam amestecul de frisca, dulceata si oua.

Deasupra punem jeleu - tort gelee (se amesteca plicul cu 2 linguri de zahar, apoi punem 200 ml apa si punem la foc exact 1 minut. Trebuie sa ne miscam repede pentru ca se intareste foarte repede). Se pune asa caldut cum e. 

Lasam cel putin 24 ore la frigider pentru a se intari bine, iar piscoturile se vor inmuia, vor absorbi excesul de umiditate din crema.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

se poate inlocui dulceata cu diverse fructe taiate fin

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu dulceata de porumbe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

violeta30 1

24.02.2015, 22:33

Teo am specificat la inceput ca nu se insiropeaza, iar la sfarsitul retetei ca se vor inmuia de la sine din excesul de umiditate, iar crema se va intari ! M-am facut inteleasa acum ?

stefydeea 1

25.02.2015, 12:22

yummy,ador prajiturile cu fructe

monik80 1

19.03.2015, 08:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

Covridog de casă - Simplu, rapid și extrem de savuros

pe 06.01 la 09:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat