Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca si stafide
Se prepara rapid si e si tare bun!
Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca si stafide
Biscuitii se macina la robot, dar se lasa si cateva bucatele intregi. Se adauga cacaua, nuca taiata si visinele curatate de samburi. Se amesteca.
Intr-o craticioara se pune pe foc laptele impreuna cu zaharul, ciocolata si stafidele. Se incalzeste laptele cat sa se topeasca celelalte ingrediente, apoi se pune untul. Se lasa sa se raceasca usor si se adauga esenta de rom. Se toarna peste biscuiti si se amesteca pana se omogenizeaza totul.
Se ia o folie alimentara si se pune jumatate din cantitatea de biscuiti peste folie, in forma de salam. Se ruleaza apasand si strangand bine pentru a nu ramane goluri in salam, se infasoara totul in folie si se da la rece pentru cateva ore pentru a se intari. La fel se procedeaza si cu cealalta jumatate. Dupa ce s-a intarit, se poate felia si servi.
Pofta buna!
1
Zaharul se poate pune mai mult sau mai putin in functie de gusturi.
2
Daca nu se poate omogeniza compozitia bine, se mai poate adauga lapte si invers, daca este prea moale se mai pot adauga biscuiti macinati.
3
Se poate renunta la visinele din visinata.