Tort de rulade si piersici

de mirela0911 in Torturi, 8 Mai 2012 | 6986 vizualizari

 

A vazut fiul meu aceasta reteta intr-o revista si atat a stat de capul meu pana l-am executat. Nu-mi pare rau pentru ca a iesit super bun, racoros, numai bun pe caldura asta. Fata de reteta originala am facut unele mici modificari.

 

INGREDIENTE

Pt. rulada:

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 80 g zahar pudra
  • 100g faina
  • gem de zmeura
  • 2 lg rase de faina pentru pudrat

Pt. crema:

  • 200g frisca lichida
  • 400g smantana
  • 150g zahar pudra
  • 1/2 plic gelatina (in reteta originala erau trecute 2 plicuri, eu nu am avut decat 1/2 plic si a fost suficient)
  • 50 ml suc compot piersici
  • piersici din compot
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de rulade si piersici:

Rulada: Se bat albusurile spuma tare impreuna cu praful de sare apoi zaharul. Se adauga galbenusurile pe rand si la final se pune faina cernuta, amestecand usor de jos in sus.

Se intinde aluatul intr-o tava de aragaztapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 8 minute. Se scoate blatul din tava, se presara deasupra cu faina. Se intoarce blatul si se desprinde hartia de copt. Se unge blatul cu gem de zmeura si se taie in jumatate pe orizontala. Se ruleaza cele doua rulade si se lasa la racit dupa care se taie felii de 1 cm.

Crema: Se bate frisca, se adauga smantana si zaharul si se amesteca bine. Gelatina se inmoaie in sucul din compot. Gelatina se topeste pe foc, se adauga in compozitie si se amesteca rapid.

Intr-un castron adanc cu diametrul de cca 20 cm, tapetat cu folie alimentara, se aseaza feliile de rulada pe fundul si marginile castronului, pastrand cateva si pentru a acoperi crema. Se toarna un sfert din crema, se pun bucati de piersici, din nou crema, piersici, crema. Deasupra se aseaza feliile de rulada pastrate. Se introduce la frigider peste noapte. A doua zi se rastoarna pe un platou si se indeparteaza folia.

O minunatie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de rulade si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello