Tort de clatite cu ciocolata si frisca

de ralu_ca in Torturi, 2 Iun 2013 | 13993 vizualizari

 

Cand am vazut reteta, mi s-a parut absolut senzational si delicios si nu am ezitat sa-l incerc. A meritat!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zahar tos
  • esenta rom
  • praf sare
  • 500 ml lapte dulce
  • 4 cani faina
  • 600 ml apa minerala
  • 4 linguri cacao
  • Crema:
  • 600 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata alba
  • Decor:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 1 cescuta lapte dulce
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu ciocolata si frisca:

Pentru inceput amestecam ingredientele pentru clatite  (eu am facut si 5 fara cacao, restul cu cacao ) si am obtinut 25 clatite.

Pe foc intr-un vas se pun 250 ml de frisca si se aduc la temperatura de fierbere. Se da vasul deoparte si se adauga ciocolata alba maruntita, amestecand pana la topirea completa. Se da la frigider pentru 1 ora. Se adauga apoi si restul cantitatii de frisca si se bate amestecul cu mixerul pana cand isi dubleaza volumul.

Am uns clatitele reci, cu un strat subtire de crema si se aseaza una peste alta pe platou. Deasupra se toarna ciocolata neagra ( cu laptele ) topita si se decoreaza cu  frisca. Tortul se lasa la frigider cateva ore, dupa care se poate servi. Este ceva delicios!

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]