Tort de post

de mena29 in Torturi, 2 Iun 2010 | 13407 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru aniversarea FIICEI MELE DE 15 ANI

 

INGREDIENTE

Blat:

100 gr. gris,

150 gr.nuca sau alune macinate,

100 gr. zahar,

1/2 praf de copt,

250 ml. apa minerala,

6 linguri faina.

Sirop:

200 ml. apa,

3 linguri zahar,

esenta de rom sau de vanilie.

Crema:

100 gr. gris,

400-450 ml. apa,

o margarina  vegetala,

150 gr. zahar,

coaja rasa de la o lamaie,

un plic de zahar vanilat.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de post:

Am amestecat toate ingredientele pentru blat si l-am copt 20 min. la 180 grade.Am fiert grisul coaja de lamaie,vanilia cu apa si cu zaharul,iar cand s-a racit am frecat spumos margarina si am amestecat-o cu grisul racit.aM TAIAT BLATU PE JUMATATE.Am insiropat blatul si am pus 1/2 din crema la mijloc iar cealalta jumatate am pus-o deasupra si am mai ornat cu ce mi-a ramas

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Bucataras 1

06.06.2010, 16:11

La multi ani! Sa-ti traiasca!

mena29 1

07.06.2010, 14:55

Cristina este si foarte gustos,multumesc si sper sa-l vedem si pe al tau

mena29 1

07.06.2010, 14:55

Multumesc frumos Bucataras

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort in trei culori