Tort de mere cu crema de zahar ars

de DanMonica in Torturi, 15 Mar 2012 | 7457 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  3-4 mere
  •  8 oua
  •  500 ml lapte
  •  16 linguri de zahar
  •  3 linguri de faina
  •  scortisoara
  •  2 pliculete cu zahar vanilat
  •  1 plic praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu crema de zahar ars:

6 linguri de zahar le punem intr-un vas pe foc sa se caramelizeze. Cand s-a topit, luam vasul de pe foc, si intindem zaharul pe peretii vasului si il lasam cateva minute pana incepe sa trosneasca.      

Merele le curatam, le taiem felii si le asezam in vasul cu zaharul caramelizat; peste punem scortisoara si 2 linguri de zahar si le dam pentru 10 - 15 minute la cuptor.        

Cat stau merele la cuptor pregatim crema de zahar ars astfel : mixam bine 5 oua, apoi adaugam pe rand laptele, 5 linguri de zahar si zaharul vanilat.

Compozitia obtinuta se toarna peste mere si se da vasul iar la cuptor pentru 30 minute.        

Cu aproximativ 10 minute inainte sa fie gata crema de zahar pregatim pandispanul din 3 galbenusuri frecate bine cu zaharul, peste care punem albusurile batute spuma si apoi treptat 3 linguri de faina si praful de copt.  Aluatul il turnam peste crema si il mai lasam la cuptor pana se coace (facem proba scobitorii).

Dupa ce s-a copt pandispanul, lasam sa se raceasca, dupa care rasturnam tortul pe un platou, fara sa ridicam vasul in care s-a copt. Dupa cateva minute tortul se va desprinde singur de peretii vasului. E bine, totusi, sa lasam vasul peste platou pana se raceste de tot (il dam la frigider) si sa ridicam incet  vasul si sa verificam daca este desprins de tot tortul.        

Ornam tortul cu frisca.         

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

jolygina 1

04.05.2012, 09:36

andreea_angelo 1

16.11.2012, 19:53

vreau si eu,mai ai?tia mai ramas?!?!

nursamiki77 1

07.04.2014, 22:49

hmmmm....chiar acum l-am scos din cuptor...arata si miroase demential...akm l-am pus sa se raceasca si asteptam cu totii sa il gustam ...multumeeescc:*:*:*

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars