Tort cu cirese si capsuni

de Ligia Bxl in Torturi, 12 Mai 2014 | 9889 vizualizari

 

Inca un tort facut de ziua fetei mele mai mari,La multi ani Beatrice inca o data :*

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 12 linguri cu varf de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 7 linguri de apa rece
  • putina sare
  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 3-4 linguri de zahar pudra daca frisca e neindulcita
  • 6 foi de gelatina
  • 100 gr cirese din compot
  • sucul de la compot ptr insiropat
  • 100 gr capsuni
  • putina ciocolata ptr ornat+capsuni si frisca
  • Glazura:
  • 150 gr de capsuni
  • 2-3 linguri zahar
  • putina apa
  • 3 foi gelatina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cirese si capsuni:

Blat: am separat albusurile de galbenusuri, pe care le-am batut spuma cu putina sare, apoi am adaugat zaharul si galbenusurile si le-am batut bine pana cand s-a topit zaharul. Pe rand am adaugat apa si faina cernuta in ploaie. Am amestecat bine cu o spatula, apoi aceasta compozitie am dat-o la cuptorul incins dinainte la 180°c pe care am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am facut testul cu scobitoarea la final.

Crema: am batut frisca cu zaharul pudra pana s-a legat, apoi am adaugat in ea ciresele din compot si capsunile taiate bucati mici, le-am incorporat si am pus gelatina preparata dupa instructiunile de pe plic.

Blatul l-am taiat in 2, apoi pe un platou am pus cercul de la tava detasabila, apoi am asamblat. Am pus o parte de blat, am insiropat, am adaugat crema de fructe, apoi a doua parte de blat l-am insiropat.

Am facut o glazura astfel: am zdrobit capsunile cu blenderul, am adaugat intr-o craticioara cu putina apa si zaharul si le-am fiert pana s-a ingrosat. Peste glazura calda pe care am dat-o deoparte de pe aragaz am pus foile de gelatina care au fost tinute in apa si am amestecat bine pana s-au topit. Am turnat aceasta glazura deasupra tortului dupa care am ornat cu capsuni trase prin ciocolata topita la bain-marie si cu frisca amestecata cu putina ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cirese si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone şi fructul pasiunii