Nu ma prea pricep eu la ornat dar tortul asta este demential… :D
Eu am facut un tort mai mare, pe lung, si de aceea am aceste cantitati.
Se alege o tava mai inalta in care se pune zaharul brun la carmelizat.
Zaharul se caramelizeaza la foc iute, de aceea trebuie sa stam langa tava sis a invartim intruna pentru a se caramelize uniform.
Dupa ce am caramelizat zaharul il intindem si pe peretii tavii.
Lasam tava cu caramel la racit.
Intre timp curatam merele de coaja, le taiem in doua, le scoatem cotorul fara a face gaura pana la capat.
Jumatatile de mere se repartizeaza in tava, caramelul sa fie racit complet, si se completeaza cu bucatele de mar pe alocuri.
In fiecare mar se pune cate o lingurita cu dulceata..
Se presara zahar peste mere si se pun bucatele de unt pe ici pe colo.
Se baga tava la cuptor pana cand se inmoaie merele, la foc mediu.
Intre timp facem compozitia pentru blat.
Prepararea aluatului:
Se separa ouale iar galbenusurile se freaca cu 8 linguri de zahar si zaharul vanilat.
Galbenusurile se freaca bine pana incep sa se albeasca si se adauga si praful de copt stins.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu o lingura de zahar, se bat tare ca pt bezea.
Albusurile si faina se incorporeaza alternativ in galbenusuri.
Se amesteca de jos in sus, eu am folosit paletele verticale de la mixer.
Cand merele sunt inmuiate se scoate repede tava, se pune aluatul si se baga la cuptor.
Se lasa la foc mic pana cand se coase aluatul, se face testul cu scobitoare.
Cand blatul este copt se scoate si se rastoarna pe o tava suficient de mare.
Se lasa sa se raceasca si se orneaza dupa bunul plac.
Pofta buna!