Tort de clatite cu budinca de migdale cu gust de ciocolata si crema de vanilie

de sandytza in Torturi, 31 Iul 2009 | 16326 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 350 ml lapte
  • 2 lingurite zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 praf de copt
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei Pentru crema
  • 1 budinca de migdale cu gust de ciocolata
  • 1 crema pentru prajituri de vanilie de la dr. oetker
  • 750 ml lapte
  • 6 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu budinca de migdale cu gust de ciocolata si crema de vanilie:

 

Intr-un bol se pun toate ingredientele , inafara de praful de copt care se pune doar dupa ce se stinge cu o lingura de otet. Eu nu l-am stins pentru ca ce folosesc eu nu trebuie stins dar daca folositi unul normal stingeti-l. Se amesteca bine toate ingredientele pana devine o pasta omogena un pic grosuta dar lichida.

Intr-o tigaie se pune o lingurita de ulei, se incalzeste bine si se ia cu un polonic mic din compozitia facuta si se pune in tigaie. Se ia tigaia, se inclina intr-o parte si cealalta pana ce compozitia s-a intins uniform pe toata tigaia.
Se pune inapoi pe foc, iar cu o lingurita se prelinge un pic de ulei pe margine tigaii ca sa nu se lipeasca clatita. Se lasa sa se rumeneasca pe o parte si se intoarce pe cealalta.
Se ia din tigaie si se pune pe o farfurie.
Se prepara cremele dupa intrunctiunile de pe plicuri.
Budinca de migdale se pune intr-o cana, se adauga trei linguri zahar si patru linguri lapte. Restul de lapte pana la 500 ml se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc, se adauga amestecul de praf de budinca cu zahar, se omogenizeaza si se pune din nou pe foc. Se amesteca pana se ingroasa apoi se lasa asa pana se bate crema de vanilie.
Intr-un bol se pun 250 ml lapte rece impreuna cu praful de crema pentru prajituri de la dr. oetker si 3 linguri zahar. Se bate cu mixerul pana se ingroasa.
Montare tort
Se pun pe patru farfurii patru clatite si se ung cu budinca de migdale. Peste fiecare clatita umpluta cu budinca se pune cate o alta clatita . Se lasa asa pana se raceste budinca , pentru ca nu se poate pune crema de vanilie peste clatitele calde.
Cand clatitele s-au racit se poate incepe montarea tortului . Se pune prima pereche de clatite umpluta cu budinca pe un platou. Peste clatita de deasupra se pune crema de vanilie .Se intinde uniform, peste care se pune a doua pereche de clatite umpluta cu budinca , peste care se pune iar crema de vanilie si tot asa pana se suprapun toate patru perechile de clatite.

Pe margini am ornat cu un pic de crema ce mi-a ramas de la umplut.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu budinca de migdale cu gust de ciocolata si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

elena1988 1

05.03.2011, 11:13

deyutzky 1

05.03.2011, 11:24

buuuunnn

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:05

foarte reusit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de branza si frisca