Tort de ciocolata si vanilie

de Isabel in Torturi, 30 Oct 2013 | 4766 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • 5 lg faina
  • 5 lg zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1 pachet praf de copt
  • margarina sau unt pt un tava
  • Crema:
  • 100 ml frisca(smantana pt frisca)
  • 500 ml lapte
  • 1 plic de crema pt prajituri D'otker de ciocolata
  • 1 plic de crema pt prajituri D'otker de vanilie
  • 100 g zahar vanilat D'otker
  • Sirop:
  • 2 cani apa
  • zeama de la o lamaie
  • 4 lg zahar
  • Topping de ciocolata:
  • 50 g cacao(3-4lg)
  • o ceasca lapte
  • 100 g margarina pt copt sau unt
  • 4 lg zahar
  • 3-4 picaturi zeama de lamaie
  • o tableta de ciocolata cu nuca de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si vanilie:

Blatul:se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare, se adauga zaharul asfel incat spuma sa ramana tare batand energic, apoi adaugam galbenusurile, praful de copt, coaja de lamaie rasa si batem din nou, apoi lingura cu lingura adaugam faina. Intr-o tava unsa in prealabil turnam compozitia si o dam pt 30-40 minute la cuptorul incins inainte (180C).

CREMA:Preparam crema de ciocolata cum scrie pe plic (250g lapte,50 g zahar vanilat D'otker,si continutul plicului) batem cu mixerul pana se intareste compozitia, adaugand 50 g frisca astfel incat sa nu se taie si procedam la fel si cu crema de vanilie (250 ml lapte ,50 gr zahar vanilat D'otker, continutul plicului) si batem cu mixerul pana se intareste compozitia si usor incorporam si 50 g frisca astfel incat sa nu se taie. Se dau la rece pana le folosim.

Preparam si toppingul,intr-un vas punem margarina sau untul sa se topeasca la foc mic, apoi adaugam zaharul, zeama de lamaie, laptele si cacaoa si lasam sa fiarba circa 5 min pana se ingroasa putin. Intr-un alt vas facem siropul adaugand apa, zaharul, zeama de lamaie si lasam sa fiarba 5-10 min.

Cand blatul e gata, testul cu scobitoarea il impartim in 3 parti egale insiropand fiecare parte bine. Pe prima foaie punem o parte crema de ciocolata pe cea de a doua foaie o parte crema de vanilie astfel incat pe cea de deasupra sa repartizam uniform restul de crema vanilie, respectiv ciocolata cu un posh, pe margini, iar in centru punem topingul de ciocolata si apoi radem cicolata cu nuca de cocos

TIPS-URI

1

Blatul se lasa putin la racorit inainte de a fi taiat

2

Siropul si toppingul sa fie reci atunci cand le adaugam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort "Rolling Stone"