Tort diplomat

de Andreea_Roz in Torturi, 15 Aug 2013 | 15798 vizualizari

 

Un tort racoros si delicios ce poate fi preparat atat in zilele de vara cat si in restul anului. O reteta ca la mama acasa!
Merita incercat!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 2 tiple de piscoturi
  • 250 ml lapte sau zeama de la un compot de ananas

Pentru crema:

  • 25 g gelatina praf
  • 200 ml apa rece
  • 1 kg frisca HULALA
  • 3 oua
  • fructele de la 1 compot ananas
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

BLAT: Se ia o tava (eu am una rotunda speciala pentru torturi cu marginile detasabile de aproximativ 24 cm diametru si inaltime 10 cm) si se tapeteaza cu folie de celofan. Piscoturile se insiropeaza in lapte sau in zeama de la compot (dupa preferinta - eu le-am insiropat in zeama de la compot) si se aseaza pe fundul tavii.


CREMA: Gelatina se lasa la hidratat in apa rece. Cat timp gelatina se hidrateaza se prepara frisca. Intr-un castron mai mare se pune frisca impreuna cu 3 linguri de zahar si se bate cu mixerul pana cand aceasta se intareste.

Dupa ce am terminat cu frisca batem 3 albusuri spuma impreuna cu 150g zahar si plicul de zahar vanilat. Aceasta compozitie o amestecam cu 3/4 din cantitatea de frisca (restul de frisca ramane pentru ornat) incet.

Galbenusurile ramase se amesteca cu 100g zahar si gelatina hidratata si se pun in bain marin amestecand continuu pana se omogenizeaza. Se lasa 5-10 min la racit (nu mai mult pentru ca se intareste gelatina) apoi se amesteca cu compozitia de frisca incet de jos in sus (sa nu se taie frisca).

Compozitia obtinuta se adauga in tava, peste piscoturi, in straturi (un strat 1-2cm crema, un strat de bucati de ananas cubulete) pana se termina compozitia. La final peste crema mai adaugam un strat de piscoturi insiropate se acopera cu folie de celofan si se lasa la frigider (de preferat peste noapte).

A doua zi se orneaza cu frisca ramasa dupa bunul plac.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu capsuni "64 "