O am in caietul cu prajituri de ceva vreme si ptr weekend-ul acesta am avut motiv de sarbatorit,aniversarea noastra de 7 ani si am facut acest tort care este perfect pentru 2 persoane, cantitatile se pot dubla pentru a avea dimensiunile unui tort normal. Eu am preferat sa il fac mai micut,nu de alta,dar e mai bine ptr mine,nu si pentru sotul meu care ar manca in fiecare zi orice dulce.
Ps: poza cu tortul inainte de a-l taia nu am deoarece s-a papat foarte repede.
Pentru blat:
Pentru ganache:
Crema mascarpone:
Glazura:
Pentru blat:
Topim untul impreuna cu ciocolata.
Mixam zaharul cu oul cam 2-3 minute,adaugam faina amestecata cu praful de copt,apoi ciocolata cu untul.
Coacem intr-o forma unsa cu unt si faina si coacem cam 10-12 minute.
Pentru ganache:
Infierbantam bine frisca lihida,adaugam ciocolata rupta bucati.Se amesteca si se lasa la racit,inainte de a lasa la frigider pentru minim 4 ore.Eu am lasat peste noapte.
Dupa ce a stat suficient la frigider se mixeaza la viteza mare pana devine o crema ferma.
Pentru crema de mascarpone:
Mixam mascarponele cu zaharul pudra,batem frisca si o incorporam incet cu o spatula.
Adaugam gelatina hidratata in 2 linguri de lapte si esenta de vanilie.
Punem blatul pe un platou,punem inelul detasabil,peste blat,punem ganache-ul apoi stratul de mascarpone si cateva bucati de zmeura.
Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cateva ore.
Glazura: Incalzim bine frisca lichida,adaugam untul si ciocolata. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei glazura apoi se niveleaza deasuora tortului.
1
zmeura se poate inlocui cu capsuni.