Tort de ciocolata cu crema Ricotta

de xana in Torturi, 18 Aug 2013 | 8238 vizualizari

 

Pentru blat m-am inspirat din reteta Laurei http://www.bucataras.ro/retete/sachertorte-17299.html. Multumesc, a iesit foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 175 gr margarina
  • 3 oua
  • 120 gr zahar
  • 140 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 2 linguri coniac
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema:
  • 400 gr Ricotta
  • 150 gr zahar praf
  • 100 gr migdale macinate bine
  • 1 lingurita rasa praf de scortisoara
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
  • coaja rasa de portocala(dupa gust)
  • Pentru decor:
  • 1 plic de praf de spuma pentru deserturi cu gust de frisca
  • 150 ml lapte rece
  • ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu crema Ricotta:

Blat: Ciocolata se topeste pe bain marie si se da deoparte sa se racoreasca putin. Margarina si zaharul se mixeaza pana devin o crema pufoasa, apoi adaugam galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Faina se amesteca cu prafu de copt si cacaua. 

In crema de calbenusuri se incorporeaza ciocolata, coniacul si semintele de la pastaia de vanilie, urmeaza apoi faina si la urma albusurile, pe care le amestecam cu grija, cu miscari de sus in jos.

Turnam compozitia intr-o tava unsa cu margarina si dam la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru cca 30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit.

Crema: Mixam toate ingredientele pana se omogenizeaza.

Decor: Frisca se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj. Ciocolata se topeste si se pune intr-un posh.

Asamblare: Blatul se taie in 3 parti egale. Jumatate din crema sa pune pe prima foaie de blat, deasupra punem a doua foaie si restul de crema, terminand cu a treia foaie de blat. Se umbraca tortul cu frisca si cu ajutorul unei linguri se formeaza `varfuri`. Se decoreaza cu ciocolata topita.

TIPS-URI

1

Inainte de a turna compozitia de blat in forma am taiat un cerc din hartie de copt si l-am pus pe fundul acesteia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu crema Ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort "Lapte de pasare" (rapid si gustos)