Tort cu nuca si ciocolata -La multi ani 2013

de angyb in Torturi, 2 Ian 2013 | 5412 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 g faina
  • 8 oua
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 300 g zahar
  • 200 ciocolata menaj rasa
  • 300 g nuca macinata
  • Crema1 :
  • 1 plic de budinca de ciocolata
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri de frisca batuta
  • Crema 2:
  • 100 g ciocolata alba
  • 500 ml frisca
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata menaj
  • 50g unt
  • 2 linguri de lapte
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si ciocolata -La multi ani 2013:

Blatul:

mixam untul pana cand  devine cremos .adaugam pe rand galbenusurile de ou dupa care zaharul ,ciocolata si nuca macinata. Batem spuma albusurile cu un varf de sare dupa care le adaugam la amestecul de mai sus .Adaugam la final faina cernuta.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade aproximativ o ora

Scoatem din cuptor si taiem blatul in trei cat este inca cald.

Crema 1:

Preparam budinca comform instructiunilor de pe ambalaj ii adaugam 2 linguri de zahar ,acoperim cu folie de plastic si lasam sa se raceasca .Cand s-a racit adaugam 3 linguri de frisca si amestecam bine.

Crema 2 :

Topim pe abur 200 ml de frisca impreuna cu ciocolata alba dupa care o dam la rece .De preferat de pe o zi pe alta daca nu cateva ore in congelator. Frisca ramasa o batem spuma dupa care adaugam crema de ciocolata amestecand mereu.

Siropul : Punem la fiert apa impreuna cu zaharul pana cand se ingrosa putin ,luam de pe foc si adaugam o lingura de rom.

Asamblarea:

Blat 1+sirop,1/2 crema 1.1/3 crema 2+Blatul 2 ,sirop,1/2 crema1,1/3 crema 3+blatul3 sirop .Glazuram tortul cu ciocolata menaj topita pe abur impreuna cu untul si 2 linguri de zahar si decoram cu restul din crema de ciocolata alba ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si ciocolata -La multi ani 2013" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

ULTIMELE COMENTARII

bojo

I'm from Canberra, and a colleague recently told me about <a href="https://galacticwins-online.com">Galactic Wins</a>. I decided to try blackjack and was pleasantly surprised by how realistic the game was. The interface is easy to understand, the online atmosphere is exciting, and the limits allow you to choose a comfortable option. I especially liked that you can play at home and still feel the thrill of a real casino. Now it's my favorite online entertainment for the evenings.

Cozonac cu nuca si cacao

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de vanilie cu jeleu de visine