Tort cu visine si crema fina de unt cu vanilie

de adriana65 in Torturi, 23 Iun 2009 | 13047 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 15 g unt
  • - 3 oua
  • - 180 g zahar
  • - 100 g faina
  • - 50 g amidon
  • - 1 lingurita praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 600 g visine
  • - 150 g zahar
  • - 2 linguri amidon
  • - 400 ml lapte
  • - 1 plic praf de budinca de vanilie
  • - 2 linguri de zahar
  • - 100 g unt
  • Mai aveti nevoie de:
  • - o forma tort
  • - 300 ml frisca
  • - 1 lingura de zahar
  • - 1 plic zahar vaniliat
  • - 50 g ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine si crema fina de unt cu vanilie:

Pentru blat topiti untul si lasati-l sa se raceasca. Intre timp bateti o spuma din oua si zahar. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si le cerneti apoi deasupra spumei de oua, amestecati usor, si la final adaugati si untul.    
Se tapeteaza forma de tort cu hartie cerata, turnati compozitia de blat in ea, neteziti uniform. Se da la copt pentru aproximativ 30 minute. Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor, se desprinde hartia cerata si se lasa blatul la racit. Dupa racire se taie in doua.
Pentru umplutura se pun visinele impreuna cu 150 g zahar intr-o oala mica pe foc. Se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute.
Amestecati amidonul cu 3 linguri de apa, adaugati-l in oala si lasati sa dea un clocot. Luati oala de pe foc, lasati sa se raceasca.
Pentru crema se amesteca praful de budinca cu 5 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu 2 linguri de zahar; se dauaga budinca si se fierbe amestecand continuu. Se lasa la racit.
Untul se taie cubulete, se mixeaza pana devine spumos, apoi se adauga budinca rece de vanilie .
Atentie! Se mixeaza la viteza maxima si se adauga budinca cate putin, altfel riscati sa se taie crema!
Finisare: Puneti primul blat pe un platou, fixati in jurul lui forma in care s-a copt, tapetata cu folie alimentara, turnati usor visinele, apoi crema de unt cu vanilie si dati la frigider pentru cca 60 minute. Se scoate, se pune blatul doi deasupra si se unge cu frisca batuta bine.
Deasupra se pune ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si crema fina de unt cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone si visine