Cu acest tort mi-am astepat mama, care a venit acasa pentru o saptamana, am zis sa fac unul mare sa poata manca din el pana se satura, pentru ca acolo unde este nu o duce prea bine cu mancarea, are grija de o batrana in italia care este fffff zgarcita :d
Astept ziua in care o sa-mi spuna, gata am venit acasa definitiv, pentru ai putea pregatii multe bunatati :)
Pregatim blatul:
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de rom, faina amestecata cu praful de copt si cacoa, dupa care omogenizam bine compozitia.
Turnam trei sferturi din compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara ( tava de la cuptor ) tapetata cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa) si dam tava la cuptorul preincalzit aproximativ 30 de minute la foc mediu. Compozitia ramasa o turnam intr-un vas mic rotund sau o olicica mica pentru blatul de deasupra si-l dam si pe acesta la cuptorul preincalzit app. 15 minute, facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri daca este facut sau nu. Dupa ce s-a racit blatul mare il taiem in 2, iar pe cel mic in 3.
Pregatim mousse-ul de zmeura:
Mixam foarte bine frisca, dupa care adaugam mierea si mixam din nou pentru a se intari, adaugam apoi zmeura pe care am pasat-o si in care am adaugat zaharul pudra, mixam din nou.
Intre timp pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o turnam in fir subtire peste frisca amestecata cu zmeura, omogenizam si dam vasul la rece 15 minute pana se intareste putin.
Asamblarea:
Insiropam primul blat cu compot, sirop facut dintr-o lingura de zahar si apa sau cu ce vreti voi, punem un strat de nutella, peste care vompune un strat de mouse de zmeura, punem si celalat blat insiropat, iar nutella si mouse-ul de zmeura, apoi in partea stanga vom pune primul blat rotund pe care il vom insiropa si vom pune un strat de mouse de zmeura, la fel procedam si cu celelate 2 blaturi rotunde.
Nivelam apoi cu o spatula sau cu un cutit cu lama subtire.
Pregatim glazura oglinda:
Topim ciocolata impreuna cu frisca, apoi adaugam gelatina pregatita conform instructiunior de pe pachet si mestecam in ea pana in ea pana incepe sa se ingroase, turnam apoi peste tort, urmand a se distribuiiuniform, fara a nivela noi.
Ornam cu frisca, bomboane de ciocolata, bomboane argintii si cu trandafirii din sugus pentru care avem nevoie de caramele sugus, scobitori, un mar/lamaie/ceva in care sa puteti infige scobitoarea, ceolofan/punga/folie de plastic.
Pentru inceput vom taia carameaua in 4-6 bucatele ( depinde cat de mari vreti sa iasa petalele), apoi asezam fiecare bucatica intre 2 folii de plastic si cu ajutorul sucitorului intindem foarte foarte bine ( petala astfel formata trebuie luata imediat de pe folie, pentru ca se lipeste)
Din prima petala formam un con pe care il infigem intr-o scobitoare, iar scobitoarea in mar :D , dupa care intindem la nesfarsit toate bucatelele, formand astfel petalele pe care le vom adauga cu grija conului infipt in scobitoare :)).
Putem adauga cate petale dorim.