Am decis sa fac acest tort , pentru ca este fresh , este unul din preferatele sotului si este tort aniversar pentru noi (13 ani de cand suntem impreuna)
BLAT:
CREMA:
SIROP:
JELEU :
BLATUL:
Ouale , zaharul , sarea se mixeaza bine pana ouale isi schimba culoarea si zaharul se topeste(10 min).Se adauga uleiul si esenta de vanilie, se omogenizeaza, la final se adauga faina, nuca de cocos, amidonul si praful de copt amestecate.
Se pune compozitia in tava unsa(28 cm diametru).Se da la cuptor 30 min. Cuptorul trebuie preincalzit la foc potrivit. Dupa ce s-a copt se scoate la racit pe gratar.
CREMA:
Iaurtul, branza, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza bine. Gelatina se pune la hidratat in 4 linguri de apa,se lasa 10 min, iar apoi se dizolva pe abur. Frisca se bate bine.
Gelatina se toarna peste compozitia de branza si se omogenizeaza , iar la final se incorporeaza frisca batuta.
SIROP:
Sucul cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul si se lasa la racit.
JELEU:
700 ml lapte se pun la fiert cu zaharul. Separat intr-un castron se amesteca amidonul cu 100 ml suc de portocale.
Cand sucul de pe foc da in clocot se toarna amidonul si se amesteca pana se ingroasa.
Blatul se pune in tava in care l-am copt si se insiropeaza.Se toarna crema si se da la frigider pana facem jeleul.
Dupa ce facem jeleul se pune la racit in apa , pana devine caldut, se toarna peste crema de branza , se acopere cu folie si se da la frigider.
1
La blat in loc de ulei putem folosi unt topit
2
La jeleu in loc de amidon se pot folosi 2 budinci de vanilie din comert
3
Jeleul se poate face din orice suc.