Tort Diplomat

de Merisor in Torturi, 8 Ian 2013 | 42334 vizualizari

 

Am umplut de sarbatori trei tavi de cozonac cu tort diplomat. Bun a fost dar in final a trebuit sa dovedesc singura o tava ca a fost prea mult.

 

INGREDIENTE

  • 30 g gelatina
  • 5 oua
  • 750 ml lapte
  • 2 lingura faina
  • 300 g zahar
  • 1 L frisca lichida
  • 1 pachet mare piscoturi
  • 3 cutii compot asortat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Fructele din compot se pun la scurs intr-o sita.

Gelatina se pune la hidratat in putina zeama de compot.

Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi cu laptele si se pun la fiert pe baie de aburi. Se adauga faina si se amesteca continuu pana incepe sa se ingrase.

Luam de pe foc, adaugam gelatina  topita si omogenizam.

Albusurile le batem spuma cu putina sare, frisca o mixam pana se ingroase.

Dupa racirea cremei se adauga 2/3 din  frisca, apoi albusurile si se omogenizeaza.

Amestecam usor in crema si fructele scurse.

Tapetam tavile, in care punem compozitia, cu folie de celofan.

 Piscoturile se inmoaie foarte putin pe o parte sip e alta in compot.

Asezam un rand de piscoturi un rand de compozitie pana la umplera tavilor, acoperim cu folie si dam la rece.

Ornam cu piscoturi, fructe si frisca ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
TORT DIPLOMAT