Este facut pentru o vecina :)
BLAT
SIROP:
MOUSSE
Blat
Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se pun galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina amestecata cu praful de copt , iar la final cacaoa.
Se pune in tava unsa cu dimetrul de 24cm si se da la cuptor 40 -45 min, la foc potrivit. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
Sirop:
Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul. Se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Mousse:
Ciocolata se rupe bucati si se pune pe abur cu 150 ml frisca lichida. Cand s-a omogenizat se lasa la racit , apoi se da la frigider 1 ora .
Frisca ramasa se bate si se incorporeaza in ciocolata.
Asamblare
Blatul se taie in 3(doua taieturi ), se insiropeaza. Se pune o parte de blat , mousse, blat, mousse, blat si se imbraca tot in mousse.