Ptr Blat:
Ptr umplutura:
Ptr decor:
Ptr sirop:
Blatul:
Se bat albusurile spuma. Zaharul se topeste cu cele 10 linguri de apa( calda) si se adauga treptat peste albusurile batute spuma. Se bate in continuare dupa care se adauga galbenusurile pe rand+ uleiul. Se adauga faina. Se baga la cuptor 10 minute la foc mai mare dupa care se reduce focul. Se scoate de la cuptor atunci cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit.
Crema:
Se prepara budincile dupa instructiunile de pe pachet.
Asamblare:
Se taie blatul in 4. Se ia prima parte si se insiropeaza( siropul se obtine prin fierberea ingredientelor la un loc pana cand se topeste zaharul) dupa care se adauga jumatate din budinca de vanilie+ jumatate din ciocolata cu lapte si jumatate din cea alba taiate cubulete. Se pune urmatoarea felie de blat, se insiropeaza si se adauga toata budinca de ciocolata+ visinele. La urmatoarea felie de blat se procedeaza ca la prima.
Glazura se prepara prin punerea tuturor ingredientelor la baie de abur. Dupa ce se omogenizeaza se pune pe tort, dupa care se adauga nuca de cocos.
1
Cana folosita pentru masurarea zaharului si fainei este de 250 gr
2
Puteti folosi si glazura de ciocolata daca doriti.