Bunatati pentru Craciun
Pentru aluat, faina, migdalele macinate, untul taiat cubulete si un praf de sare, se amesteca bine.
Oul se amesteca cu esenta de vanilie, apoi se adauga in aluat.
se omogenizeaza, apoi se pune in folie de plastic si se da la frigider, pentru o ora.
Se imparte in doua si se formeaza cifra dorita, apoi se baga in frigider pentru 15-20min.
Se scoate din frigider si se coace 10-13, la 180 de grade.
Pentru crema, laptele se incalzeste.
Amidonul se amesteca cu zaharul, apoi se adauga laptele cald, putin cate putin.
Se pune pe foc si se amesteca continuu, pana se ingroasa, in jur de 10 min.
Se adauga coaja de la o lamaie si se ia de pe foc.
Se pune intr-un bol, se acopera cu folie alimentara si se lasa la racit 15-20min.
Dupa ce s-a racit putin, se adauga untul taiat cubulete, putin cate putin.
Se incorporeaza usor zeama de lamaie si se da la rece.
Pentru asamblare, se pune crema la mijloc si deasupra.
1
folia alimentara se pune exact deasupra cremei, nu se acopera castronul.
2
Untul trebuie sa fie la tenperatura camerei.