Tort cu mousse alb si fructe de padure

de deliciousflavours in Torturi, 20 Apr 2012 | 12586 vizualizari

 

Faptul ca imi place, iubesc, ador :) Tortul Mousse (cel cu 3 feluri de ciocolata) stiti deja...acum am facut o combinatie intre 3 lucruri preferate si anume: blat ciocolatos, mousse si fructe acrisoare ♥ Join me, sa vedem ce a iesit!

P.S. Weekend placut!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 120 gr ciocolata
  • 120 gr unt/margarina
  • 130 gr zahar
  • 2 oua
  • 70 gr faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • Ingrediente mousse ciocolata alba:
  • 250 gr ciocolata alba
  • 125 ml smantana pentru frisca
  • 2 foi gelatina
  • 275 ml frisca
  • Ingrediente jeleu fructe de padure
  • 300 gr fructe de padure (congelate)
  • 3 linguri zahar
  • 1+ ½ foaie gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse alb si fructe de padure:

Ciocolata o rupem bucatele si o punem la topit pe baie de aburi. Untul il mixam cu zaharul, adaugam ouale, omogenizam bine si incorporam faina amestecata cu praful de copt. Compozitia astfel obtinuta ( care va fi de consistenta unei crème mai dense) o turnam intr-o forma rotunda (28cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 25 minute. Cand blatul este gata il lasam sa se raceasca complet dupa care il insiropam cu putina zeama de compot (la alegere).

Pentru mousse procedam astfel: incalzim smantana pentru frisca (nu lasam sa fiarba, doar sa ajunga la punctul de fierbere). Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Intre timp punem foile de gelatina la topit, pe care le-am inmuiat in prealabil in apa rece, pe baie de aburi. Cat inca este calduta compozitia cu ciocolata adaugam gelatina si amestecam. Batem frisca tare si incorporam treptat in ciocolata

Intindem mousse-ul de ciocolata alba si lasam la rece pana pregatim jeleul de fructe de padure.

Punem fructele impreuna cu zaharul pe foc si lasam sa fiarba vreo 10-15 minte. Separam fructele de zeama pe care o lasa, le punem in blender si mixam putin cat sa se “sparga” fructele. Lasam sa se raceasca putin, adaugam putin din zeama pe care am separat-o initial si pregatim gelatina ca pentru mousse (vezi mai sus). Punem peste gelatina topita din compozitia de fructe apoi adaugam la restul de fructe, amestecam bine si turnam peste mousse-ul alb.

Dam din nou la rece cel putin 1 ora. Va spun sincer ca am rezistat cu greu acestei ore, dupa care am savurat cu placere combinatia de dulce cu acrisor, care este dementiala! ♥

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse alb si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

jolygina 1

22.04.2012, 11:19

super

deliciousflavours 1

22.04.2012, 19:07

aziz, mamaie, jolygina: va multumesc si va

popadan093 1

21.04.2014, 13:40

Ciocolata topita pentru blat când se pune, înainte sau după incorporarea fainei?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe de pădure şi ciocolată