Bun in plin sezon de toamna;)!!!!!!!
Intr-un vas rotund pentru copt caramelizam cele 4-5 linguri de zahar si cu miscari circulare tapetam peretii vasului cu zaharul caramelizat(vezi foto 2).
Merele curatate de coaja si scobite in mijloc(vezi foto 3) le vom umple cu dulceata(foto3) si le vom asezata in vas peste zaharul caramelizat si bagam la cuptor pana ce merele se inmoaie.
Intre timp pregatim balatul:Albusurile mixate cu zaharul pana obtinem bezeaua alba si lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul si incorporam in bezeaua alba.Turnam faina si praful de copt la sfarsit.
Compozitia de blat o rasturnam peste merele copate din cuptor si lasam 30 min sau pana trece testul scobitorii.
Cu ajutorul unui platou rotund pus sub forma unui capac peste vasul din cuptor ,rasturnam intregul tort(vezi foto 4).
Decoram cu frisca si dulceata!!!!!