Mere se curata si se taie cubulete se adauga zahar + scortisoara (dupa gust) si se stropesc cu putina zeama de lamaie.
Se fierb 2 budinci de vanilie in 700 ml suc acidulat lamaie si 4 linguri zahar. Cand sunt gata, se lasa 15 min. la racorit si-apoi se amesteca cu merele.
Se sfarma cu sucitoru biscuitii. Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu biscuitii, astfel incat sa ramana un strat mai gros pe fundul tavii.
Se pune compozitia de mere si se da la cuptor, la foc mic, aprox. 50 min.
Se bate un blat din 4 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1 lingura cacao.
Compozitia de blat se toarna peste merele de la cuptor si se mai da tava la cuptor pana se coace blatul. Cand e copt, se lasa minim 6 ore, pana se raceste.
cand e rece, se intoarce si se scoate tava
se orneaza cu frisca ...
1
de preferat sunt merele care au miezul mai moale;
2
in blat in loc de cacao se poate pune ness si scortisoara;
3
dupa ce blatul a fost copt l-am lasat in tava peste noapte.