Tort cu menta

de Sidy in Torturi, 7 Oct 2012 | 6131 vizualizari

 

Nu cu mult timp in urma am primit invitatia de a participa la campania natională “Îmbogăteste aromele toamnei!”lansata de Dr. Oetker. Bineinteles ca am acceptat cu mare placere. Pe aceasta cale doresc sa le multumesc mult de tot doamnelor Liana Toma si Roxana Lupu pentru aceasta invitatie.
"În perioada 20 august – 31 octombrie Dr. Oetker demarează Campania natională “Îmbogăteste aromele toamnei!”.Toată lumea este invitată să prăjiturească împreună cu cei dragi, aromând dulciurile preparate cu cele 7 esente Dr. Oetker: Rom, Vanilie, Migdale, Cafea, Portocale, Lămâie si Mentă.
Tu esti invitatul nostru special, într-un concurs care se adresează bloggerilor si jurnalistilor.
Bloggerii/Jurnalistii care distribuie experienta prăjituritului si pe contul lor de Facebook vor fi premiati – primele 5 cele mai votate povesti/postări (un Share echivalează cu 5 Like-uri), primind un aparat pentru tarte.
Dr. Oetker România îti urează mult succes!"spune mesajul lor....
Asa ca...daca va place tortul meu , va astept pe pagina mea de Facebook !

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 plic Zahăr vanilinat Dr. Oetker
  • 125 ml ulei
  • 125 ml apă
  • 220 g făină
  • 30 g Cacao Dr. Oetker
  • 1 plic Praf de copt cu şofran Dr. Oetker

Pentru cremă:

  • 500 ml smântână dulce( frisca)
  • 30 g zahăr pudră
  • 2 linguriţe Cacao Dr. Oetker
  • 2 linguriţe Esentă de mentă Dr. Oetker.

Pentru decor:

  • 1 plic Spumă pentru deserturi cu gust de frişcă Dr. Oetker
  • 150 ml lapte rece
  • câţiva fulgi de ciocolată
  • câteva foi de mentă

Pentru sirop

  • 100 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 10 g Cacao Dr. Oetker
  • 1 linguriţă Esenţă de cafea Dr. Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu menta:

Din retetarul dat de Dr Oetker, am ales sa fac acest Tort cu menta , un tort plin de savoare, racoros , numai bun pentru caldura de afara.

Am primit ingredientele necesare prepararii retetei,de la cei de la Dr Oetker si eu m-am apucat de lucru.

Am separat albusurile de galbenusuri.Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat le-am batut bine cu mixerul pina s-au albit apoi am adaugat putin cate putin apa si uleiul, ca la maioneza aproape.

Faina , cacaoa si praful de copt le-am amestecat bine , apoi le-am presarat peste galbenusurile mixate, putin cate putin pina am incorporat toata faina.Omogenizam.

Albusurile le batem cu putina sare apoi ,cu grija le incorporam in blatul cu cacao.

O forma de tort cu pereti detasabili o ungem cu unt si o presaram cu faina.In ea vom rasturna blatul de tort si il vom pune la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , aproximativ 45 de minute.Facem proba cu scobitoarea si daca aceasta iese curata, scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma.

Cu smantana de gatit trimisa de Dr Oetker nu am mai lucrat pina acum, sa fac frisca din ea.Am batut-o bine cu mixerul vreo 15 minute, dar de ingrosat...nici gand.Totusi am incercat sa fac cum scrie in retetar si am adaugat zaharul pudra, cacaoa si esenta de menta...avea o aroma minunata dar crema mea era lichida. Totusi am pus-o 30 minute la frigider , poate se va intari. Vise !!!Am cautat prin sertarul meu plin cu condimente si alte cele necesare bucatariei si am gasit un plic cu Crema Caramel de la Dr Oetker.Mi-am spus ca acesta trebuie sa fie salvarea cremei mele.Si asa a fost...am adaugat in smantina crema caramel fara altceva, am mixat-o pina s-a intarit si am dat-o la rece.Asa ca va sfatuiesc sa folositi frisca la crema, daca vreti sa faceti minunatul tort, sau o smantana pe care o cunoasteti ca se va face frisca.

Taiem blatul racit in trei foi , apoi il insiropam cu siropul facut din apa pusa la fiert cu zaharul , la care am adaugat apoi cacaoa si esenta de cafea( l-am lasat la racit bineinteles).

Pe blatul pe care l-am ales pentru tort asezam prima foaie de tort si o insiropam bine apoi punem 1/3 din crema.Peste asezam a doua foaie , o insiropam si pe aceasta si asezam 1/3 crema si deasupra asezam a treia foaie de tort pe care o insiropam. Cu crema ramasa ungem marginea  si suprafata tortului.Dupa ce este gata umplut tortul, il dam o ora la rece la frigider.

Preparam frisca asa cum scrie pe plicul cu Spuma cu gust de frisca Dr Oetker , dupa care ornam tortul cu frisca, fulgi de cacao si foi de menta.

Dam tortul gata ornat la rece pentru cateva ore.Eu l-am lasat pina a doua zi cand l-am taiat intr-un cadru festiv. A fost ziua de nastere a maicutei mele dragi, careia i-am dedicat acest savuros tort.

Incercati sa il preparati si nu veti regreta, are un gust minunat.....!

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolată,mentă şi vişine