Imi pare rau ca pozele nu-s de nota 10 dar Sabina le-a facut,ea a taiat tortul,ea ne-a servit,(am avut multi musafiri si daca tot am fata mare....) asa ca am o scuza ....buna.Tortul l-am facut la "mosie"in forma de silicon ptr.prajitura cadou,pe care am "dobandit-o"aici.pe Bucataras( multumesc Boss), Nu am pus folie alimentara si din pacate mi s-a prins pe alocuri,dar data viitoare stiu cum sa fac.
crema alba:
2 cioco primola albe le-am maruntit si le-am pus intr-o craticioara pe foc impreuna cu 50gr.unt si 15o ml.crema patiserie si am amestecat continuu pana s-a topit ciocolata si untul.Nu trebuie sa fiarba compozitia.Cand e gata dam la rece.
crema neagra:
3 cioco.amaruie le-am maruntit si le-am pus pe foc mic impreuna cu 70gr.unt si 400 ml crema patiserie.Dupa ce s-a topit untul si ciocolata am dat la rece.
Am pus visinele la scurs(jumatate le-am taiat in doua)
300 ml compot+100 ml apa si 4 ling.zahar le-am amestecat cu 2 plicuri tort gelee si am urmat inscructiunile de pe plic ptr. a obtine gelatina si am lasat sa se raceasca pana am vazut ca da sa se inchege.
asamblarea:
Am pus visinele taiate pe jumate in forma de funda si peste am pus gelatina rosie.Am lasat la frigi pana s-a intarit.
Cand crema alba s-a racit,am adaugat in ea o jumate de fiola esenta de vanilie si am batut-o bine cu mixerul, pana a rezultat o crema fina.
Am intins-o bine si cat am putut de uniform in forma de silicon,peste gelatina intarita.
Am batut bine cu mixerul crema de ciocolata neagra,in care am pus o fiola de esenta rom.Am intins jumatate din ea peste crema alba,in crema ramasa am amestecat visinele,dupa care am intins-o si pe aceasta peste creme.
Cu o ling.am facut niste adancituri in crema unde am pus restul de jeleu de visine ramas.(daca s-a inchegat puneti putin pe foc pana se desface)
Am facut un sirop din compotul ramas de visine+apa+zahar si cand s-a racit am inmuiat piscoturile pe care le-am pus peste jeleu.
Am dat prajitura la rece ptr cateva ore,dupa care am intors-o pe un platou.
A iesit o prajitura dulce-acrisoara....super.
Sa aveti pofta!!!!
1
in poza apare si gelatina alimentara dar nu am folosit-o