Tortul meu de Florii

de kamy in Torturi, 18 Apr 2011 | 5778 vizualizari

 

Imi pare rau ca pozele nu-s de nota 10 dar Sabina le-a facut,ea a taiat tortul,ea ne-a servit,(am avut multi musafiri si daca tot am fata mare....) asa ca am o scuza ....buna.Tortul l-am facut la "mosie"in forma de silicon ptr.prajitura cadou,pe care am "dobandit-o"aici.pe Bucataras( multumesc Boss), Nu am pus folie alimentara si din pacate mi s-a prins pe alocuri,dar data viitoare stiu cum sa fac.

 

INGREDIENTE

  • 2 cioco. primola alba(90gr.x2)
  • 2 cioco.primola amaruie(90 gr.x2)
  • 1 cioco.kandia amaruie (90 gr.)
  • crema patiserie(frisca lichida)
  • unt
  • 2 plic.tort gelee
  • 1 compot visine
  • esenta de vanilie,rom
  • piscoturi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul meu de Florii:

crema alba:

2 cioco primola albe le-am maruntit si le-am pus intr-o craticioara pe foc impreuna cu 50gr.unt si 15o ml.crema patiserie si am amestecat continuu pana s-a topit ciocolata si untul.Nu trebuie sa fiarba compozitia.Cand e gata dam la rece.

crema neagra:

3 cioco.amaruie le-am maruntit si le-am pus pe foc mic impreuna cu 70gr.unt si 400 ml crema patiserie.Dupa ce s-a topit untul si ciocolata am dat la rece.

Am pus visinele la scurs(jumatate le-am taiat in doua)

300 ml compot+100 ml apa si 4 ling.zahar le-am amestecat cu 2 plicuri tort gelee si am urmat inscructiunile de pe plic ptr. a obtine gelatina si am lasat sa se raceasca pana am vazut ca da sa se inchege.

asamblarea:

Am pus visinele taiate pe jumate in forma de funda si peste am pus gelatina rosie.Am lasat la frigi pana s-a intarit.

Cand crema alba s-a racit,am adaugat in ea o jumate de fiola esenta de vanilie si am batut-o bine cu mixerul, pana a rezultat o crema fina.

Am intins-o bine si cat am putut de uniform in forma de silicon,peste gelatina intarita.

Am batut bine cu mixerul crema de ciocolata neagra,in care am pus o fiola de esenta rom.Am intins jumatate din ea peste crema alba,in crema ramasa am amestecat visinele,dupa care am intins-o si pe aceasta peste creme.

Cu o ling.am facut niste adancituri in crema unde am pus restul de jeleu de visine ramas.(daca s-a inchegat puneti putin pe foc pana se desface)

Am facut un sirop din compotul ramas de visine+apa+zahar si cand s-a racit am inmuiat piscoturile pe care le-am pus peste jeleu.

Am dat prajitura la rece ptr cateva ore,dupa care am intors-o pe un platou.

A iesit o prajitura dulce-acrisoara....super.

Sa aveti pofta!!!!

TIPS-URI

1

in poza apare si gelatina alimentara dar nu am folosit-o

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul meu de Florii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

kamy 1

19.04.2011, 20:41

mihaela....multumesc

LUK 1

20.04.2011, 17:25

ce deliciu Kamy...vin si eu cu intarziere..stiu ca nu mai ai

kamy 1

20.04.2011, 18:42

luk....ai dreptate nu mai e din ziua de Florii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort trenulet