Tort pentru Paste

de angyb in Torturi, 10 Apr 2012 | 5393 vizualizari

 

Sursele mele de inspiratie pt.blat Miha iar pt.crema Diaconita. MULTUMESC la amandoua o bunatate.

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:
  • 200g ciocolata cu lapte
  • 80 g unt
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 150g faina alba
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • 2 lg de cacao
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 1 lg de amidon de porumb
  • 250 ml lapte
  • 20 g gelatina
  • 200g ciocolata alba
  • 350 ml frisca
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 2 lg. de zahar
  • 1 esenta de rom
  • Decor:
  • 100 g ciocolata
  • 2 lg lapte
  • 150 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru Paste:

Blatul: Topiti pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul. Separat amestecati galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste dupa care adaugati ciocolata impreuna cu untul, faina ,drojdia si cacao . Amestecati bine dupa care adaugati albusurile batute spuma amestecand de sus in jos. Turnati intr-o tava cu funt detasabil unsa cu unt si faina alba(sau cu hartie de copt). Dati la cuptor preincalzit 180 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema: Radem cicolata alba prin razatoarea mica. Ciocolata cu lapte o taiem aschi cu un cutit. Gelatina o punem la hidratat cu un pic de apa. Galbenusurile le amestecam cu amidonul si zaharul adaugam laptele amestecand sa nu se faca cocoloase. Dam la foc mic pana cand devine o budinca. Luam craticioara de pe foc lasam sa se raceasca un pic si adaugam gelatina amestecand bine dupa care adaugam ciocolata alba. Lasam sa se raceasca bine dupa care adaugam frisca batuta spuma si aschile de ciocolata.

Asamblarea: Taiati blatul in trei . Primul blat+sirop (puneti pe foc apa impreuna cu zaharul si esenta de rom pana cand zaharul este topit) +crema ,blat 2+sirop+crema ,blatul 3

Pt.decor:Topiti ciocolata pe baie de abur impreuna cu laptele ,turnati peste tort. Bateti frisca spuma turnati intr-un pos si decorati dupa placere. Pt.cosulet:Din aluatul pt.blat am copt separat intr-o forma pt. briose si l-am decorat cu ciocolata plastica.( http://www.bucataras.ro/retete/flori-de-ciocolata-28542.html )

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru Paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

angyb 1

10.04.2012, 22:37

multumesc la toate

alba_zori 1

07.10.2012, 01:42

e la favorite,te votez,super tort

angyb 1

07.10.2012, 10:54

multumesc Alba zori

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de nuci si ciocolata