un tort usor si racoros
Pandispanul negru:
1) Zaharul se imparte in doua boluri de 150 gr. Faina se amesteca cu paful de copt.
2) Apa clocotita se adauga la cacao si se amesteca cu telul.
3) Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie si cand se intareste adaugi 150 gr zahar in reprize mixand mereu.
4) Galbenusurile se bat cu celelalte 150 gr zahar apoi adaugi uleiul treptat.
5) Adaugi apoi cacaoa racita la galbenusuri, amesteci si apoi pui faina treptat la compozitie.
6) Adaugi compozitia de cacao in doua reprize la albus si amesteci usor.
7) Pui compozitia intr-o forma detasabila de 28 cm, bati putin de masa ca sa iasa bulele de aer si dai la cuptor la temperatura medei vreo 40 minute. Se face testul cu scobitoarea si cand s-a racit se taie. Partea de jos a blatului va fi cel de sus.
Pandispanul alb:
1) Faina se amesteca cu amidonul si separi abusurile de galbenusuri.
2) Albusurile se bat spuma cu putina zeama de lamaie si cand se intaresc adaugi treptat 1/2 din cantitatea de zahar si bati in continuare.
3) Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar, esenta si mirodeniile.
4) O treime de albusuri le amesteci cu galbenusurile
5) Peste compozitia de mai sus adaugi faina amestecata cu amidonul amesteci usor si pui si restul de albusuri
6) Pentru a creste blatul nu se ung si marginile formei decat fundul.
7) Se da compozitia la cuptor pentru vreo 30-40 de minte
Cremele le-am facut din praf la plic si l-am umplut cu fructe.L-am imbracat in frisca si l-am ornat cu fructe