Tort cu dulceata de capsuni, budinca de vanilie si crema de caramel:)

de gabytza89 in Torturi, 25 Noi 2012 | 6880 vizualizari

 

initial am vrut sa fac o prajitura cu crema de caramel si biscuiti....dar am ajuns la tort :))

 

INGREDIENTE

INGREDIENTE BLAT
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 11 linguri de apa
  • 1 praf de copt
INGREDIENTE CREMA DE CARAMEL
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 500 ml de lapte
  • 5 linguri de faina
INGREDIENTE SUPLIMENTARE
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 150 gr nuci macinate
  • 200 g dulceata de capsuni
  • 150 g ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu dulceata de capsuni, budinca de vanilie si crema de caramel:):

Pregatire blat: Se freaca galbenusurile cu zaharul adaugand apa putin cate putin pana se obtine o crema,  faina se se amesteca cu praful de copt, iar albusurile se bat separat spuna apoi se adauga la amestec. Se pune intr_o tava de 26 de cm hartie  de copt, se adauga compozitia si se coace la foc potrivit timp de 35-40 de minute.Se scoate si se lasa la racit.

Pregatire crema de caramel: Se arde zaharul caramel la foc mic pana devine totul lichid,  se adauga untul si se amesteca pana la topirea acestuia. Apoi se adauga laptele (am oprit separat 100 ml) si se amesteca pentru a se topi zaharul ramas pe fundul vasului. Pana acesta se topeste se amesteca laptele oprit (100 ml) cu cele 5 linguri de faina, am pus laptele peste faina pentru a nu ramane cocoloase si am amestecat pana sa facut o pasta moale omogena.Cand zaharul dupa fundul vasului este topit adaug pasta din faina si lapte si amestecam continuu pentru a nu se lipi.Las pana se ingroasa.Crema se da la rece!!!

 Cat timp am lasat crema de caramel la racit am pregatit si budinca de vanilie.Am preferat sa pun 400 ml de lapte in loc de gramajul scris pe cutie , deoarece am vrut sa fie mai groasa.

 Dupa ce blatul, crema de caramel si budinca s-au racit m-am apucat de ornarea tortului...Am impartit blatul in 3!!!Pe primul blat am pus dulceata de capsuni, peste al doilea blat am pus budinca de vanilie si foarte putina crema de caramel. Tortul l-am imbracat in crema de caramel,  ornand cu nucile  macinate si ciocolata rasa!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu dulceata de capsuni, budinca de vanilie si crema de caramel:)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (16)

Rocsi 1

18.02.2013, 22:10

La multi ani!

diaconta 1

18.02.2015, 09:35

La multi ani !!!

Lau 1

18.02.2015, 09:59

la multi ani

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort trio mousse cu fructe de padure