Tort cu cocos si crema de ananas

de mirela0911 in Torturi, 18 Ian 2015 | 6458 vizualizari

 

Mi-a ramas gandul la prajitura Inei, fiind din ingrediente ce mie imi plac tare mult (ananasul si cocosul) si am zis sa incerc si eu aceasta prajitura. Am fost si "acasa" la Katty (vazusem ca Ina s-a inspirat de acolo) si am hotarat sa fac un tortulet. Asa ca, zis si facut!!!
Multumesc fetelor pt reteta! >:D

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 5 lg zahar
  • 8 lg nuca de cocos verde
  • 2 lg faina
  • coaja rasa de portocale
  • Pt. crema:
  • un compot de ananas
  • 3 lg zahar
  • 1 plic gelatina granulata
  • 250 ml frisca lichida
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cocos si crema de ananas:

Blatul: Se mixeaza albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Nuc de cocos si faina se amesteca impreuna apoi se toarna peste spuma si se amesteca cu miscari usoare pana la incorporare. Intr-o forma rotunda de silicon tapetata cu unt, am turnat jumatate din compozitie si am dat la cuptorul preincins la 180 de grade pentru cca 15 minute (sa treaca testul scobitorii). Scoatem blatul, il punem la racit pe un gratar si procedam la fel si cu cealalata jumatate din compozitie.

Crema: Se scurge ananasul de sirop. Bucatile de ananas se pun la robot si se maruntesc. Intre timp gelatina o punem la hidratat in 50 ml apa. Sucul de la compot se pune la foc impreuna cu zaharul si se incalzeste atat cat sa se topeasca zaharul. Se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana ce aceasta se dizolva complet. Se toarna siropul peste ananasul din robot, mixand pt cateva secunde. Se lasa la racit. Se bate frisca dupa care se omogenizeaza putin cate putin impreuna cu ananasul. 

Asamblare: Se ia un blat si se aseaza pe un platou. Se pune un strat de crema, apoi al doilea blat si inca un strat de crema. Se orneaza deasupra cu nuca de cocos verde si cateva moate de crema. Se da la rece pentru cateva ore! 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Forma de silicon are diametrul de 17 cm.

2

Crema este multa doar pt 5 albusuri. Eventual faceti un blat din mai multe albusuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cocos si crema de ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat