Atat pot sa va spun sa nu ratati ocazia si faceti acest tort ca nu veti regreta este un deliciu.........
Am pregatit blatul cu o zi inainte astfel: se separa albusul de galbenus si se bat bine ca pentru bezea. Se adauga zaharul, se amesteca in continuare, se pun galbenusurile pe rand urmand apoi uleiul in fir subtire, faina si cacaoa amestecate. Se pun peste oua amestecand cu lingura de lemn, dupa care se poate adauga si nuca. Compozitia se toarna in forma unsa bine cu unt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pana trece testul scobitorii.
Se rad portocalele, dupa aceea se storc in storcatorul de citrice si tot in zeama de la portocale se pune gelatina la inmuiat si cand este gata se pune pe foc pana se dizolva avand grija sa nu clocoteasca. Se da la rece. Intre timp se amesteca cu mixerul crema mascarpone cu zaharul, coaja de la portocale si se da deoparte. In alt vas se bate frisca cu mixerul pana se tine bine ca pentru ornat si acum se vor amesteca cu lingura de lemn toate in vasul mare in care este crema mascarpone adica gelatina si frisca. Se vor pune la frigider.
Intre timp se face la rece siropul astfel: intr-un ibric se pune apa, nessul, mierea si lichiorul de cafea se amesteca bine pana se dizolva mierea si nessul. Se toarna peste blat uniform tinanad cont ca marginile sunt un pic mai uscate.
De jur imprejurul blatului am pus ineleul de asamblare al tortului care este reglabil si detasabil. Peste blat se pune crema in trei etape deoarece intre straturi am pus fructe confiate. Se niveleaza cu o paleta egal toata suprafata tortului si se da la rece pana se pregateste gelul de deasupra astfel: se pune gelatina la inmuiat in apa rece si cand aceasta s-a inmuiat se pune peste gemul de caise si se incalzeste pana se dizolva bine gelatina. Se pune la rece gemul si cand aceste este un pic caldut se adauga peste tort facand un strat subtire de gem. Si de aceasta data se da la rece pana ce se pregatesc fructele si frisca pentru ornament.
Apoi am ornat asa cum se poate obseva din poze de jur imprejur sunt vafele si am legat cu funda tricolor (asta am avut la dimensiunea tortului) si restul cum m-am priceput mai bine, iar in varf am pus un cosar doar asa de hatarul musafirilor. A fost extraordinar de buuuuuuuun.
Pofta mare
1
Ofer tuturor bucatarasilor cate o felie de tort facut pentru anul acesta si inca o data LA MULTI ANI cu multa sanatate