Tort cu crema mascarpone si gem de caise - Reteta cu numarul 500

de Bucataras Medi in Dulciuri, 1 Oct 2015 | 5618 vizualizari

 

Daca cineva doreste, pofteste:))sa schimbe titlul o poate face asa:)).....Tort cu crema mascarpone si gem de caise

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 11 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml frisca
  • 200 g zahar pudra
  • 20 g gelatina
  • 350 g gem de caise
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar1
  • fiola esenta de rom
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns forma
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema mascarpone si gem de caise - Reteta cu numarul 500:

Blatul este by GabyDuceag de la Papa Bun http://retetepapabun.ro/blat-de-tort-perfect-fara-praf-de-copt/

Separam albusurile de galbenusuri.Peste albusuri adaugam un praf de sare si mixam bine pana cand compozitia isi dubleaza volumul si devine spumoasa. Adaugam zaharul ,in ploaie,si mixam pana cand zaharul este complet dizolvat. Adaugam si zaharul vanilat. Adaugam apa lingura cu lingura si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus (NU circular). Incorporam  galbenusurile, amestecand la fel ca mai sus.Cernem faina. Cernem cacao.Incorporam atat faina cat si cacao in amestecul de mai sus ,amestecand usor pentru o buna omogenizare.Ungem o forma rotunda, cu diametrul de 24 cm. cu unt si apoi o captusim cu hartie de copt.Presam usor astfel incat hartia sa se lipeasca atat de fundul tavii cat si de peretii acesteia.Turnam compozitia in tava si nivelam cu ajutorul unei linguri.Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la 165 grade pana cand blatul trece testul scobitorii(circa 30-40 min). Nu trebuie sa deschidem usa cuptorului in timpul coacerii, cel putin in primele 15 min.Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca apoi il taiem in doua( se poate si in trei).

Siropul

Adaugam zaharul in apa si fierbem pana la dizolvarea acestuia.Lasam sa se raceasca si apoi adaugam esenta de rom.

Crema

Punem la hidratat gelatina in circa 100 ml apa rece si apoi o dizolvam pe baia de apa, fara a o da in fiert.

Mixam bine branza mascarpone cu zaharul pudra si zaharul vanilat.
In crema mascarpone incorporam gelatina si omogenizam bine.
Adaugam gemul de caise si mixam bine.Batem frisca si o adaugam in amestecul de mai sus.

Asamblare

Insiropam prima foaie de blat si adaugam peste ea jumatate din cantitatea de crema.
Nivelam.
Peste stratul de crema punem cea de.a doua foaie de blat insiropata si turnam restul de crema.
Nivelam.
Ornam dupa placul fiecaruia.Eu am ales varianta ......ornamente de ciocolata si felii de caise glasate
Dam la frigider pentru cateva ore pana se incheaga crema.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone si gem de caise - Reteta cu numarul 500" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu aroma de trandafir