Tort cu crema mascarpone si capsuni

de Irina in Torturi, 31 Ian 2013 | 5972 vizualizari

 

Un mini-tortulet facut pentru Matei, care e fan capsuni...

 

INGREDIENTE

  • 150 g capsuni
  • 70 g crema mascarpone Delaco
  • 80 g smantana (sau frisca)
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 lingurita gelatina inmuiata in apa
  • 30 g biscuiti
  • 1 lingura unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema mascarpone si capsuni:

Capsunile se taie felii, se pun intr-un vas pe aragaz impreuna cu mierea. Cand mierea s-a topit, cratita se ia de pe foc si se adauga gelatina, se amesteca si se lasa la racit.

Biscuitii se sfarama si se amesteca cu unt, dupa care se pun intr-o forma cu fund detasabil si se preseaza bine pentru a forma blatul. Se pune forma pentru 10 minute in frigider.

Crema mascarpone se amesteca cu capsunile si cu smantana, apoi se toarna compozitia in forma de tort si se pune la frigider la racit pentru cel putin doua ore, pentru a se intari. Acum depinde cata rabdare au amatorii de desert... :)

Pentru decor am pregatit 3 capsunele, le-am taiat felii, le-am pus impreuna cu putina miere de albine pe foc si le-am lasat doar cat sa se inchege nitel sosul. Dupa ce s-a racit binisor, am aranjat cu grija feliile de capsuni deasupra tortului si am turnat sosul pe deasupra, in asa fel incat sa ocupe toata suprafata.

Cand am desfacut forma sosul s-a prelins peste margini cat sa le imbrace si sa te imbie. 

Prea mult nu a mai rezistat in frigider, asa ca l-am asezat pe un platou si l-am sacrificat...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Irina 1

01.02.2013, 15:54

Gaby, sunt profund impresionata de primirea calduroasa!
Mi-ai dat curaj sa mai incerc si alta data...

RuxyRux 1

01.02.2013, 16:26

Minunat Irina...absolut delicios, pentru un copil foarte foarte frumos...si felicitari!

diana_k 1

02.02.2013, 20:44

delicios tortul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata, branza dulce si mascarpone