Tort rosu

de Lau in Torturi, 25 Mai 2011 | 3792 vizualizari

 

La multi ani draga ruxy si miremirc

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • CREMA
  • 2 albusuri
  • 500 ml lapte
  • 100 g faina
  • 30 g cacao
  • 150 g zahar
  • 3 linguri margarina
  • SIROP
  • 50 ml coniac
  • 1 esenta de rom
  • DECOR
  • 1 plic tort jelee rosu
  • 4 linguri de zahar
  • 1 esenta de migdale
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rosu:

BLAT-Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se da drumul la cuptor. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare si apoi se adauga zaharul si se bate pana devine o spuma lucioasa. Se adauga galbenusurile unul cate unul, se adauga esenta, zaharul si la final faina cernuta. Compozitia se toarna in tava si se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea

CREMA-laptele se pune la incalzit. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul. Peste albus se cerne faina amestecata cu cacao si se omogenizeaza. Laptele incalzit se incorporeaza in crema si se pun la foc mic pana se ingroasa, amestecand continuu. In crema calda se adauga margarina si se omogenizeaza

DECOR-plicul de jeleu se amesteca cu zaharul si esenta, se adauga 200 ml de apa si se pune la foc cca 1 min dupa care se toarna peste tort

Se taie blatul racit in 3

Asamblare-se aseaza prima foaie-se insiropeaza-se unge cu gemul de cirese-se adauga jumatate din crema -se adauga a 2 foaie -se insiropeaza-se unge cu gem de cirese -se adauga restul de crema-se aseaza a 3 foaie se insiropeaza-se toarna tort jelee si se decoreaza cum dorim

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata a la Mihaela Balan