Tort de biscuiti

de Ancutsa in Torturi, 14 Dec 2016 | 9752 vizualizari

 

 
 
Este una dintre retetele mele preferate si primul tort pe care am invatat sa-l gatesc cand eram mai mica, de la tata. Mama face cele mai bune torturi, iar tata, cele mai bune torturi de biscuiti :)

 

INGREDIENTE

  • 150 g de biscuiti
  • 200 g unt 70% grasime
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingurita cafea
  • lapte rece
  • esenta de rom
  • pentru decor:
  • stafide, coaja de portocala, rahat de trandafiri
  • fulgi si bomboane decorative
  • nuca macinata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

Batem cu mixerul untul cu zaharul si cacaua, pana obtinem o crema. Adaugam zaharul vanilat, cafeaua si amestecam bine.

 Se inmoaie biscuitii in lapte rece, amestecat cu o lingurita de esenta de rom si se asaza intr-un prim strat pe platou. Nu-i lasati la inmuiat, ci doar ii scufundati in lapte si ii si scoateti, pentru a nu se inmuia prea tare. Eu am folosit numai jumatate din cantitatea de biscuiti din castronul din poza, adica aprox 150 g, insa depinde si de marimea biscuitilor pe care-ai aveti cand pregatiti tortul.

 Se adauga cate un rand de crema, apoi alt rand de biscuiti si tot asa pana se obtine un tort destul de inalt, avand grija sa pastram putina crema pentru imbracat tortul. Mie imi place sa presar si stafide, bucatele de rahat si coaja de portocala peste crema, altii fac asta numai la salamul de biscuiti, insa fiecare decoreaza dupa gust :)

 Se imbraca tortul in restul de crema si se orneaza cu nuca macinata, fulgi si bomboane decorative.

 Se da la frigider inainte de servire.

 Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/11/tort-de-biscuiti-2016.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de unt